...

Je hond mee in de auto

hond-in-de-auto
3
(4)

Je hond de eerste keer in de auto is een spannende ervaring

Overige oefeningen

Leer uw hond accepteren dat autorijden bij het leven hoort.

Autorijden is voor mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor een hond geldt dit echter niet. Honden moeten hier vanaf zeer jonge leeftijd aan wennen. Doet u dit niet, dan kan dit ertoe leiden dat uw hond in de auto gaat springen, blaffen of ergens op gaat kauwen. Als gevolg dat u de hond liever thuis laat, dan dat u hem meeneemt.

Rijden in de auto is voor een pup een nieuwe spannende ervaring. Houd daarom de eerste ritjes erg kort en laat de pup aan de auto wennen. Neem de hond de eerste maanden dagelijks mee, op deze manier raakt de pup snel gewend aan de auto en accepteert hij het als een onderdeel van zijn leven.

Zet de pup ergens in de auto waar hij veilig is en waar hij de bestuurder niet kan afleiden. Als u de hond op een stoel plaatst, is het verstandig om een hondengordel te gebruiken, zodat hij niet kan vallen. U kunt de hond ook op voorhand laten wennen aan een bench, om de hond veilig achterin te kunnen vervoeren.

Een bench is vooral handig wanneer een pup erg druk doet in de auto en blaft en springt bij alles wat voorbij komt. U kunt de bench zodanig plaatsen dat de pup niets voorbij ziet komen. Hierdoor leert hij in de auto te gaan liggen rusten, inplaats van te gaan jagen op alles wat voorbij komt.

Tips:

vinkSluit deuren zachtjes en start de auto pas als de pup veilig binnen zit
vinkRijd rustig. Uw pup kan niet zien waar u heen rijdt. Hij ziet bochten niet aankomen. Rijd langzaam door bochten en versnel en vertraag uw snelheid geleidelijk.
vinkGeef de hond af en toe wat lekkers, zodat hij de auto associeert met leuke ervaringen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!