...

Een puppy opvoeden | Tips en Advies

Een puppy opvoeden | Tips en Advies
5
(89)

Een puppy opvoeden | Tips en Advies

Een puppy opvoeden en verzorgen is de basis voor een gelukkige en stabiele hond. Puppy’s zijn de meest schattige wezens ooit en ze brengen vreugde aan iedereen om hen heen. Ze kunnen ook geweldige metgezellen zijn voor mensen die alleen wonen of een handicap hebben. Toch zonder aandacht, opvoeding en verzorging kunnen puppy’s opgroeien tot echte irritante honden waar niet iedereen zal van houden. In sommige gevallen zijn bijtincidenten zelfs niet uitgesloten.

Veel mensen denken dat puppy’s alleen voedsel en water nodig hebben om te overleven. En hoewel dit waar is, zijn er nog zoveel andere dingen die ze nodig hebben! Puppy’s hebben liefde en aandacht nodig, evenals beweging, discipline en training (of socialisatie).  In dit artikel vindt u enkele tips hoe u voor uw nieuwe puppy kunt zorgen, zodat hij of zij gezond en sterk kan opgroeien!

De sleutel bij het opvoeden van een puppy

Puppy’s hebben constant aandacht, training en zorg nodig. Maar met deze tips kun je het jezelf een stuk makkelijker maken! Leer je hond om alleen te blijven zonder dat hij constant zit te blaffen. Voorkom fouten die achteraf nog moeilijk af te leren zijn.

Begin vroeg: puppy’s moeten worden opgeleid zodra ze bij u in huis komen. Dit zal hen helpen de regels te leren terwijl ze nog jong en beïnvloedbaar zijn.

Wees consistent: consistentie is de sleutel bij het opvoeden van een puppy. Als je wilt dat ze weten wat er van hen wordt verwacht, moet je vanaf het begin consequent zijn in hun training en discipline.

Grenzen stellen: een van de belangrijkste taken bij het opvoeden van een puppy is om hem grenzen te leren. Ze moeten weten welke gebieden in uw huis verboden terrein zijn, zodat ze niet op uw meubels kauwen of in dingen terechtkomen die mag niet worden gekauwd. “Je puppy zal wat vrije tijd nodig hebben om energie te verbranden en de grenzen van je huis te leren kennen.”

Een puppy opvoeden Tips en Advies

Train je puppy niet heel de dag.

Een puppy opvoeden en trainen is NIET zoals een volwassen hond trainen. Je kan dit best vergelijken met een baby. Elke dag een paar minuutjes training geven is al meer dan genoeg. Er zijn tal van spelletjes om je puppy te trainen. Gebruik steeds andere en leuke spelletjes om te trainen. Wees creatief met puppyspeelgoed. Op die manier zal je babyhond zich niet vlug vervelen, maar veel dingen aanleren zonder het saai te vinden. Geef je pup voldoende rust na het spelen. Breek tijdig het spel af, op die manier blijft de opwinding bestaan bij het volgende spelletje.

Wat is gezond hondenvoer voor een puppy

Dikwijls lezen we dat mensen onmiddellijk het hondenvoer willen aanpassen (Het voer dat de puppy dagelijks bij de fokker kreeg). Denk eraan, de voeding bruusk aanpassen is meestal om problemen vragen. Wil je overstappen naar andere voeding, doe dit rustig en neem je tijd om over te schakelen. Geef steeds puppyvoeding zoal het nodig is. Een babyhond is in volle groei en heeft de juiste samenstelling van voeding nodig. Soms hoor je de hondeneigenaar zeggen, “ja maar…” denk eraan, voeding voor volwassen honden aan een puppy geven is dikwijls onverantwoord. De samenstelling is niet correct en de hond kan hierdoor gewrichtsproblemen en andere problemen ondervinden op latere leeftijd. Het beste hondenvoer voor puppy’s is verschillend van merk tot merk, droog of rauw hondenvoer. Tot slot willen we toch meegeven dat voer voor kleine hondenrassen niet hetzelfde is dan hondenvoer voor grote rassen.

Een puppy opvoeden is een dagtaak

Een puppy opvoeden is net zoals een baby opvoeden, en heeft veel tijd, geduld en inzet nodig. Elke dag opnieuw en herhalen. Laat je nooit ontmoedigen, een babyhond is niet dom, maar testen ook eens hoever ze kunnen gaan. Zeker als ze puberen kunnen ze eens ongehoorzaam zijn.

Waarom is de verzorging van een puppy belangrijk?

Verzorgen is een deel van de opvoeding. Het dagelijks verzorgen van een puppy is heel belangrijk. Door je puppy dagelijks te verzorgen maakt het dat je minstens één maal per dag je puppy van dichtbij bekijkt en vast neemt. Zo merk je snel als er problemen opduiken met de oren, ogen of vacht. Ook zal je sneller wondjes en andere kwalijke bultjes ontdekken op het lichaam van je puppy. Dit maakt dat je sneller actie kunt ondernemen.

Basis commando’s voor een puppy

Een puppy opvoeden Tips en AdviesWees niet te streng voor een babyhond, een puppy opvoeden is genieten van zijn of haar aanwezigheid. Het is niet de bedoeling dat je babyhond in een hoekje kruipt als jij hem aankijkt. Fouten moet je door de vingers zien en niet te snel bestraffen. Altijd eerst de situatie bestuderen en pas ingrijpen als je echt weet hoe je de fout kan voorkomen. Een verkeerde reactie bij het maken van een fout door je puppy kan later tot andere gevolgen leiden. Dus doe het rustig aan, leer je hond begrijpen en probeer een moeilijke situatie steeds op voorhand te voorzien en te voorkomen.

Wil je meer kennis op doen om een puppy op te voeden.

Leer de professionele techniek die het trainen van je pup makkelijk maakt.
Voorkom fouten die achteraf nog moeilijk af te leren zijn.
Krijg een fantastische band met je hond.
Leer je kinderen op een correcte manier om te gaan met je puppy.
Leer je hond om alleen te blijven zonder dat hij constant zit te blaffen.
Lees meer

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 89

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!