...

Een hond kopen? Waar een puppy kopen ?

hond kopen puppy kopen
4.8
(61)

Waar een hond kopen?

Een hond kopen – Zodra het gezin besluit een hond te houden, zal de puppykoorts toenemen. Het internet, prikborden en tijdschriften in de winkel lijken vol te staan ​​met de meeste potentiële verkoopaankondigingen. Bij sommige verkopers kan de puppy meteen meegenomen worden. In deze situaties moet u uw hoofd koel houden en op de achtergrond beginnen om de juiste pup te vinden.

Het vinden van een geschikt nest en fokker moet zorgvuldig gebeuren, want wil je een hond kopen, dan moet je beseffen dat dit een grote stap is. Als u een hond koopt is dat voor het leven. Als u een puppy koopt bij de eerste de beste fokker die u aantreft, kan een hond meer verdriet dan vreugde in uw leven brengen vanwege constante ziekte of karakterproblemen.

Soms zorgt moeder natuur ook in nesten van gezonde en goedaardige ouders en van verantwoordelijke fokkers voor nare verrassingen. Soms is de puppy niet wat er verwacht was. Zo zit nu eenmaal het leven in elkaar. Maar dan is het aan de koper, u dus, om te beslissen of je de puppy al dan niet koopt met de gekende gebreken. Als u deze overweging maakt hebt u bewust een risico genomen bij het kiezen van de pup.

Wat is een puppyfabriek?

Een broodfokker is een hondenfokker die veel puppy’s onder vage omstandigheden en goedkoop aan de man brengt. De gezondheid van de honden is voor een broodfokker niet van belang en de puppy’s zijn dikwijls niet ingeënt of ontwormd. De puppy’s verkeren in slechte conditie door slechte verzorging, voedsel van slechte kwaliteit en gebrek aan vaccinaties en ontworming. Ze kunnen snel ziek worden nadat ze een nieuwe thuis krijgen. Deze puppy’s hebben mogelijk al blijvende schade opgelopen en zullen zich niet ontwikkelen tot normale volwassenen of, in het ergste geval, een infectieziekte ontwikkelen die niet door een dierenarts kan worden genezen.

Bij een broodfokker leven de moederteven vaak in kooien en fungeren ze als puppymachines en kunnen ze door elke reu worden gedekt. Het is een grote belasting voor de teef. Sommige broodfokkers registreren een aantal van hun nesten in de rassenclubs, maar produceren een niet-geregistreerd nest volgens de regels van de kunst. In veel hondenclubs in Europa zijn er regels en moet er minstens meer dan 10 maanden tussen de nesten van dezelfde moeder zitten. Met een beperking dat de moederteef tijdens haar leven niet meer dan vijf nesten mag hebben.

Zelfs als u medelijden heeft met een puppy die in slechte omstandigheden is gefokt, koop dan nooit een puppy uit medelijden! Als je één puppy redt, steun je ook de activiteiten van een puppyfabriek die op hun beurt er lustig op doorfokken. Zonder kopers zijn er binnenkort geen verkopers. Veel puppyfabrieken melden hun puppy’s op dezelfde plaatsen aan als de verantwoordelijke fokkers. Maar let op, bij de meest oneerlijke fokkers zal de informatie bij de advertentie meestal vaag of zelfs geen informatie aanwezig zijn.

hond kopen puppy kopen

Een hond kopen – Waar moet je op letten bij het zoeken naar een geschikte pup?

Als eenmaal door een gezamenlijk besluit van de familie is besloten om een ​​pup aan te schaffen, de aanschaf en het houden van de hond is bestudeerd, en het ras is gekozen, kan de zoektocht naar een pup beginnen.

Op website van een rassenclub kan u kennis maken met verschillende rassen en puppy’s die op de puppylijst van kennelclub staan. Ook kunt u gemakkelijk zien hoeveel pups van het ras er beschikbaar zijn. Wat de prijs van de pup betreft is dikwijls afhankelijk van het ras en de kosten van de stamboom. Dit is in veel landen allemaal anders.

Een puppy kopen doe je niet op een dag. Probeer genoeg informatie te verzamelen. Vanop de website van de kennelvereniging is het de moeite waard om te kijken naar de eerdere nesten van de fokkers en de gezondheids-, test- en showresultaten van de ouders van het nest. Als u deze informatie onderzoekt, krijgt u een goede voorkennis van welke kwaliteiten een puppy kan hebben.

Een puppy of hond kopen bij een fokker.

De pups en de andere honden van de fokker moeten goed verzorgd en een goed karakter hebben. De vacht moet er goed uitzien. De pups zouden een beetje rond moeten zijn, maar een mollige buik en magere zijkanten duiden op een gebrek aan ontworming. Puppy’s kunnen een beetje vies zijn als ze druk in de tuin spelen of in de puppy-box bij het aanleren om vast voedsel te eten, maar ze mogen niet echt, echt, echt vies zijn. Puppy’s moeten heldere ogen hebben en een droge neus. Gezonde puppy’s zijn energiek en levendig. De moeder kan wel wat vacht en wat gewicht verliezen tijdens de borstvoeding, maar ze mag niet zwak, angstig of boos lijken. De moederteef mag wel een beschermde rol aannemen en vreemde personen aanmanen om afstand te nemen van haar en de puppy’s.

Een puppy of hond kopen doe je best met een schriftelijke overeenkomst.

In het geval van een verkoop moet een schriftelijke overeenkomst over de hond worden gemaakt, bij voorkeur met de officiële handelsovereenkomst van het land waar de puppy is geboren en door beide partijen is ondertekend. Het registratiebewijs van de rashond is altijd inbegrepen in de aankoopprijs. Volgens de regels van heel veel kennelclubs moet het hele nest tegelijkertijd geregistreerd worden. Als de pup volledig is betaald, moeten de registratiepapieren van de pup direct bij de aanvraag van de pup of uiterlijk twee maanden nadat de eigendom is overgedragen aan de koper worden ingeleverd. Als een van de ouders van het nest een buitenlander is, kan de registratie van het nest langer duren dan normaal.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 61

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!