...

Een goede puppycursus vinden

puppiecursus
5
(3)

Een goede puppycursus is zeker de moeite waard

De voorbereiding !

Hoe weet ik of de puppycursus op een goede manier wordt gegeven. En waar moet ik op letten?

Een cursus is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van uw pup. Een goede puppycursus vinden kost tijd en energie, maar is zeker de moeite waard. Er zit een groot verschil tussen een goede en een slechte cursus. Dit kan zeer bepalend zijn voor het karakter voor uw puppy.

Een goede trainingscursus voor puppies stimuleert uw eigen training en leert u vaardigheden en technieken die u voor het trainen nodig heeft. Tijdens de training kunt u vragen stellen en komt u meer over het karakter van uw pup te weten.

Tijdens de cursus doet uw pup veel ervaringen op, krijgt hij de gelegenheid om andere puppies, volwassenen en kinderen te ontmoeten. Hij komt in aanmerking met veel positieve situaties. Een kwaliteitscursus is belangrijk, overweeg zorgvuldig welke cursus geschikt is.

Kies een cursus die gebaseerd is op het belonen van goed gedrag, in een prettige, leervriendelijke omgeving. Vraag informatie bij vrienden, familie, kennissen, de dierenarts of de dierenwinkel. Probeer voordat u op cursus gaat een aantal verschillende cursussen te bezoeken zonder hond. Op deze manier krijgt u een indruk van de verschillen en kunt u een goede keuze maken.

Het is niet verstandig om te kiezen voor een doorlopende cursus, waarbij iedereen op elk moment kan instromen. zoek een cursus met een vast begin en einde. Voor de pup is het belangrijk dat hij andere puppies leert kennen. Waardoor hij eventuele schuwheid kan overwinnen.

zoek een cursus met puppies van ongeveer dezelfde leeftijd. Gaat u met een hele jonge pup naar een cursus met veel oudere honden, dan kan dit zo overweldigend voor de pup zijn en hem bang maken.

Een ander belangrijk punt is dat u een cursus zoekt waarbij er zorgvuldig wordt gekeken welke puppies met elkaar kunnen spelen. Waar maar een paar pups tegelijk worden losgelaten en waar spelen altijd onder toezicht gebeurt.

Tips

Ga bij verschillende cursussen langs en kijk hoe een les verloopt
vinkKies een cursus die gebasseerd is op het belonen van goed gedrag
vinkKies een cursus met een vast begin en einde
vinkEen cursus mag niet meer dan uit 6 of 8 honden bestaan
vinkPuppies mogen alleen onder toezicht met elkaar in groepjes spelen

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!