...

Hondenrassen voor een appartement

Hondenrassen voor een appartement
3.4
(45)

Lijst van hondenrassen voor een appartement

Mensen op een appartement kunnen zeker honden houden. Toch zijn er een paar beperkingen wat betref het soort hondenras en de verlangens van de hond zelf. Bepaalde hondenrassen blaffen veel en andere hondensoorten willen veel ruimte zodat ze zich kunnen uitleven. Laat je niet ontmoedigen! Miljoenen mensen die in appartementen wonen hebben honden. Inwoners van grote steden ondervinden bijvoorbeeld niet de minste problemen met het houden van een hond in een appartement. Als veel mensen honden in het appartement houden , waarom kunt u dan niet hetzelfde doen?

Woon je in een klein appartement maar wil je een hond, dan zal je de keuze moeten maken tussen bepaalde hondenrassen. U moet ervoor zorgen dat u door de grootte van uw appartement een huisdier van de juiste grootte kunt houden. Je moet er zeker van zijn dat het ras van je keuze niet gevoelig is voor constant blaffen. In het geval dat honden in een appartement constant zouden blaffen zou dit onleefbaar worden voor de buren. De politie zou snel aan de deur staan wegens overlast. Beter deze situatie voorkomen dan constant boze buren aan je deur.

Maak uzelf vertrouwd met honden die constant kunnen blaffen! Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om voor de hond, zijn training en opleiding te zorgen. Als je weinig tijd hebt moet u zich van tevoren zorgen maken wie voor het dier zal zorgen in uw afwezigheid.

Welke honden zijn goed voor een appartement?

De meeste honden kunnen perfect in een appartement wonen. Maar alle honden vereisen allemaal een speciale training en opleiding, wat de sleutel moet zijn tot het comfort van samenleven in een appartement. Ook is er rekening te houden met de juiste ontwikkeling en gezondheid van de hond. Honden die elke dag alleen en in een te klein ruimte moeten vertoeven zullen zich snel vervelen en overgaan tot vernieling van meubels en tevens luidruchtig blaffen. Dit kan een bron van constante problemen worden. Allereerst zal het interieur zoals stoelen, tafels en zetels er moeten aan geloven omdat het dier op alle mogelijke manieren zal proberen plezier te maken. Honden moeten ook passen binnen het gezin, raadpleeg daarom ook de lijst van de meest geschikte gezinshonden..

Kiezen van een specifiek hondenras

Bij het kiezen van een specifiek hondenras voor een appartement, moet u zich niet laten leiden door emoties, maar door de juiste reden! Vergelijk alle kenmerken van de hond zoals het karakter, de omgang, onderhoud en verzorging van de hond. U moet er volledig zeker van zijn dat u alle problemen en van de verzorging aankan. Grote hondenrassen die veel haar verliezen vragen meer aandacht dan kleine hondenrassen met vachten die minder haar verliezen

De meeste grote hondenrassen voelen zich geweldig in een appartement indien ze de nodige aandacht krijgen. Windhonden en mastiffs zijn bijvoorbeeld uitstekende hondenrassen die perfect op een appartement leven. Door hun relatief grote formaat moet je rekening houden met een aangepaste slaapplaats voor deze honden. Hou ook rekening dat ze regelmatig zullen plaats nemen in je zetel als je niet thuis bent. Geef deze honden een aangepast hondenkussen waar ze goed bij voelen. Honden die lekker liggen zullen ook minder de neiging hebben om rond te lopen tijdens de afwezigheid van zijn eigenaar.

Vergeet niet dat u dagelijks een wandeling zal moeten maken, ook op regenachtige dagen en tijdens de winterperiode zal je in de in de frisse lucht moet wandelen, dit is een belangrijke voorwaarde voor het houden van honden in het appartement!

Sommigen geloven dat kleine rassen het best geschikt zijn om in een appartement te houden. Dit is niet helemaal, of liever niet altijd waar. Het feit is dat veel kleine hondenrassen vatbaar zijn voor blaffen met de negatieve gevolgen dat we hierboven schreven. Kies een ​​specifiek ras met verstand, zodat u en uw huisdier zich prettig voelen in een appartement!

Lijst met hondenrassen voor een appartement met naam, rasbeschrijving en foto:

Akita Inu

Akita Inu puppy

Akita Inu is een groot en nobel hondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt om de koninklijke familie en de adel van het feodale Japan te beschermen. Honden werden ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren en herten.
Meer details

Amerikaanse bulldog

Amerikaanse bulldog

Amerikaanse bulldogs zijn sterke honden met goed ontwikkelde spieren en zijn zeer sterk. Ze worden op de dag van vandaag grootgebracht als gezelschapsdieren.
Meer details

Amerikaanse cocker-spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse cocker-spaniëls zijn bekend en geliefd. Ze werden aanvankelijk gefokt als jachthonden maar doen het uitstekend als gezelschapshond en laten ze uitstekende resultaten zien tijdens sportevenementen.
Meer details

Engelse bulldog

Engelse Bulldog - Hondenrassen voor een appartement

Engelse bulldogs zijn honden met een krachtige structuur, gedrongen, met goed ontwikkelde spieren. Hun thuisland is Groot-Brittannië, daar worden de buldoggen in grotere mate vereerd en geprezen voor hun moedig karakter, netheid en een scherpe geest.
Meer details

Bichon Frise

Bichon Frise puppy - Hondenrassen voor een appartement
Bichon Frise is een verrassend aanhankelijke hond die gefokt wordt als gezelschapshond. Dit huisdier is een geboren kunstenaar. Voorheen kon dit ras vaak in het circus worden gevonden. Tegenwoordig vermaakt de hond zijn eigenaars met gekke kunstjes!
Meer details

Boston Terriër

Boston Terrier - Hondenrassen voor een appartement
Boston Terriers zijn gezelschapshonden die perfect zijn als loyale vrienden voor moderne inwoners van grote steden. Deze kleine honden zijn goedaardig voor mensen en dieren, nemen weinig ruimte in beslag, zijn pretentieloos.
Meer details

Brussel Griffon

Griffon Bruxellois - Hondenrassen voor een appartement
Aanvankelijk werd de Brussels Griffon gefokt om ratten te doden. Dit ras is uniek en ongewoon op zijn eigen manier. De hond is zeer aanhankelijk en heeft een zacht karakter. Deze hond is erg intelligent.
Meer details

Shih-tzu

shihtzu - Hondenrassen voor een appartement
De Shih-tzu is een klein hondenras dat geen haar verliest. Deze honden zijn intelligent en hebben een zacht karakter. De Shih-tzu is geen hond maar lijkt op een persoon.
Meer details

Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel - Hondenrassen voor een appartement
De Welshe springerspaniël is van nature een jachthond, maar hij voldoet ook prima als gezinshond. De beharing is altijd rood-wit, halflang en sluik.
Meer details

Windhond

windhond - Hondenrassen voor een appartement
Windhonden zijn sierlijk, maar tegelijkertijd zeer krachtige honden. Het thuisland is Groot-Brittannië.
Meer details

Doberman pinscher

Duitse Pinscher - Hondenrassen voor een appartement
In bouw en kleur lijkt de Duitse Pinscher of kortweg ‘Pinscher’ wel wat op een Dobermann. Hij heeft dan ook aan het ontstaan van dat ras bijgedragen.
Meer details

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 45

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!