...

Berner Sennenhonden vergiftigd in Denderhoutem

Berner Sennenhonden vergiftigd in Denderhoutem - Berner Sennenhonden vergiftigd in Denderhoutem
5
(1)

Twee Berner Sennenhonden vergiftigd te Denderhoutem

In de nacht van Zondag naar Maandag 08/07/2019 werden in Denderhoutem, een deelgemeente van Haaltert twee Berner Sennenhonden (belle en waya) vergiftigd met rattenvergif. De dader zou vermoedelijk via de achtertuin het gif in de tuin hebben geworpen. De eigenaars vonden s’morgens één hond bewusteloos en de andere Berner was ondertussen reeds overleden.

Venessa Bael uit de Borrekent in Denderhoutem heeft door de dierenarts een staal laten afnemen om na te gaan welk gif de beide honden hadden gekregen. Ondertussen heeft de politie een proces-verbaal opgesteld en doet een buurtonderzoek. Wie iets gemerkt heeft mag steeds de politie van Haaltert contacteren.

De eigenaars zijn er kapot van en vragen zich af wie dit zomaar doet. Deze honden waren zoals hun kinderen. Op dit ogenblik is de Berner die het overleefde sinds deze morgen opgenomen bij de dierenarts en vecht ze voor haar leven. Het is bang afwachten of alles goed komt met deze Berner Sennen.

Met dit bericht wil ik iedereen waarschuwen, “Let goed op je huisdieren als je ze buitenlaat, want je weet nooit wat er kan gebeuren.” zegt het baasje van Belle en waya.

Berner Sennenhonden vergiftigd in Denderhoutem - Bernersennen

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!