...

Wie hebben Toby en Baby vergiftigd

toby-en-baby-dierenarts
3
(2)

In de nacht van 5 op 6 oktober 2016 zijn de twee hondjes van Vanity Dilano vergiftigd in hun hondenren.

Op camerabeelden is tussen 2 en half 4 een auto te zien, rond die tijd begonnen de hondjes Toby en Baby ook heftig te blaffen. Rond deze tijd hoorden we ook geluid, “we waren direct buiten gaan kijken, maar hebben niks gezien en dit verwacht je ook niet, anders hadden Toby en Baby dit misschien wel gered.” zegt een diep bedroefde Vanity Dilano uit Zaamslag, Zeeland, Nederland.

Graag kwam ik in contact met de persoon van de auto die te zien is op onze camerabeelden, eventueel heeft hij iets gezien oa een stilstaande auto of personen welke richting het woonwagenkamp liepen” zegt Vanity .

De twee hondjes konden via een luikje in de deur binnen en buiten als dat nodig was. Via dat luikje kwamen ze onmiddellijk in hun ren zodat ze maar een beperkte vrijheid hadden. Dit is hun dood geweest, maar wie denkt nu dat er zoiets ergs zou gebeuren, Toby zou in maart 6 jaar worden en Baby in april nog maar 1 jaar.

babyToen we onze arme stakkertjes vonden lagen ze te schokken en te beven, we belden onmiddellijk en in paniek de dierenarts. Ik dacht in eerste instantie dat het geluid dat we ‘s nachts hoorden er iets mee te maken had…, dat er iets op hun lichaam was gevallen, maar snel begrepen we dat het om vergiftiging gaat, volgens de dierenarts gaat het om sterk spul omdat het gif zo snel werkte. De kans dat ze het beiden overleefden was bijna onmogelijk omdat het gaat om kleine huisdieren.

We zijn heel erg bang dat er eventueel nog resten van dit vergif in de buurt is terug te vinden, dit zou een gevaar kunnen betekenen voor kinderen of andere huisdieren.

Volgens de politie valt dit geval onder de noemer “vernieling” zegt Vanity, maar mensen moeten ervan bewust zijn dat hun huisdieren gewoon in de tuin al niet meer veilig zijn. Persoonlijk noem ik dit geen vernieling, maar “moord”.

Vanity wil een oproep doen en vragen of mensen in de nacht van 5 op 6 oktober iets gezien hebben in Zaamslag in de veerstraat, op het woonwagenkamp of rondom de rondweg. Het mailadres Vanity Dilano is bij onze redactie gekend.

toby-baby

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!