...

Beste minister van dierenwelzijn

gigimwl
5
(1)

Beste minister van dierenwelzijn, weet je…. vandaag is het Werelddierendag

Beste minister van dierenwelzijn, vandaag is het mijn dag en ook dat van onze vrienden, vandaar dat ik je schrijf, sommige mensen vinden mij een vuile hond, een stinkdier, een vuil varken, een swiffer wegens mijn lange haren, een plintenpisser, een ***likker, dat laatste is een vuil woord dat ik niet durf te schrijven. Toch zijn er ook mensen die mij ook respecteren en me een echt schatje vinden.

Ik ben een klein lief ding die weet wat liefde is en veel respect toon voor mijn baasje. Hij is ook de leider van onze roedel. Hij zorgt voor ons, geeft ons speelgoed en snoepjes, als we eens een minder dagje hebben of eens verkouden zijn, dan lopen we vlug even naar de dierenarts. Het bijzonderste van al heeft hij respect voor ons. Dit kan soms niet gezegd worden van sommige mensen. Weet u, grote baas van dierenwelzijn, mensen die geen respect hebben voor dieren, hebben ook geen respect voor mensen.

Broodfok

Je hebt al veel bereikt voor dierenwelzijn, maar toch…. er is nog veel te doen, Ik lees in de krant, op internet, dat er veel verenigingen zijn die spreken over broodfok. Weet je ook wat de betekenis is van het woord “broodfok” ? Ik vind het persoonlijk een slechte woordkeuze dat overal opduikt, je kan het gebruik van het woord “broodfok” vergelijken met het ongepast gebruik van het woord “racist”. Er zijn ook mensen die ons op een goede manier laten voortplanten. Die onze baby’s wel een goede thuis geven bij andere dierenvrienden. Deze mensen doen het niet om geld te verdienen, maar om iemand anders te laten delen in vriendschap en genot om één van de pups groot te brengen, mensen waarvan de baasjes weten dat de kindjes goed terecht komen en er later nog contact mee hebben.

Grote baas van de dieren, kan je geen inspecteurs sturen naar deze slechte fokbedrijven om die mensen op andere gedachten te brengen. Misschien helpt een goed gesprek en een alternatief voor deze mensen? Een veehouder, een nertsenkweker, een kippenkweker, varkensboer of een paarden, zijn dat ook broodfokkers? Ik zeg dit maar even omdat ik soms vrachtwagens zie rijden waar honderden varkens op zitten en bijna zonder lucht vallen voor ze naar de speeltuin gaan. Dan blijf ik liever thuis hoor.

Openbare gebouwen, winkels en huurwoningen

Nu heb ik nog een vraagje, ik ben klein en ben maar zo slim als een kleuter zegt mijn baas, maar toch vind ik het spijtig dat ik niet samen met mijn baasje in sommige openbare gebouwen mag. Ook in bepaalde winkels mag ik niet binnen, natuurlijk weet ik wel dat het niet gaat bij de slager, dat begrijp ik wel want ik ben gek op vlees en zou me dan ook niet kunnen bedwingen. Als het markt is mag ik mee, maar als mijn baasje nu en dan eens naar het gemeentehuis moet, dan zou ik buiten moeten wachten en dat wil mijn baasje niet, stel dat ze je kidnappen zegt hij dan. We doen daar binnen in die gebouwen niks verkeerd?

Ook zijn sommige huiseigenaren niet opgetogen om hun woning te verhuren aan baasjes met honden, oké, maar leuk is anders, op zulke momenten voel ik me slecht in mijn vel, want ik heb familie die naar het dierenasiel is gebracht omdat zijn baasje niet anders kon. Ik weet het zeker dat het zijn laatste rit was. “Sommige dierenartsen durven al eens snel hun spuitje boven halen” zei de kat van onze buurman die ook veel bezig is met dierenwelzijn.

Kromme honden

Zoals je weet is er niemand perfect en ook ik heb een afwijking, mijn baas zegt dat ik boemoeizuchtig ben, (een moeilijk woord, dat versta ik niet goed), maar volgens mijn baasje is dat een grote fout. Zo loopt er in onze straat een rare jongen met kromme poten en een afwijking aan zijn staart, Hij zegt dat zijn ouders dat ook hebben. Het zou komen omdat zijn moeder s*x , je weet wel, gemeenschap had met die straatloper van het andere dorp. De baasjes kenden elkaar en die twee hadden wel toelating om dat te doen, wat domme mensen zijn dat in mijn ogen, Je weet toch grote minister, als je kromme ouders hebt, dat je ook kromme kinderen kan krijgen. Je kan dit best vergelijken met een mini Cooper waar ze een deur van een Mercedes aan hangen. Ik wil nu niet stoefen, maar mijn ouders waren goed gekozen voor elkaar, het kan ook eens verkeerd lopen, maar dat is de natuur.

Nu moet ik stoppen, mijn baas kan niet slapen zonder mij en die is al even naar bed. Ik moet gaan waken en boze muggen verjagen, nadien nestel ik me wel op het kussen van mijn baas, die merkt toch niks als hij slaapt. Toch nog dit, ik kan niet zwijgen…. Is het mogelijk onze vrienden niet meer te verhandelen op tweedehands of koopjes-sites? Ik vind dat we daar niet thuis horen, wij zijn toch geen speelgoed of een fiets. Jullie zetten toch ook je echtgenoot(e) of kinderen niet op deze sites om ze kwijt te raken ?

Met vriendelijke groetjes en ook een likje aan het team van dierenwelzijn

Gigi uit wonderland

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!