...

Hond leefde zes maand tussen massa hondenpoep

Hond leefde zes maand tussen massa hondenpoep - IMG 1114
0
(0)

Geraardsbergen – Hond leefde zes maand tussen de urine en zijn eigen hondenpoep

Een bewoner uit Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen) nam het niet zo nauw met de hygiëne en leefde minstens zes maand samen met zijn hond tussen vuilnis en hondenpoep. Dit kwam aan het licht toen de eigenaar van de woning, de bewoner (huurder) liet uitzetten door de vrederechter nadat deze bewoner zijn huur niet betaalde.

De eigenaars konden hun ogen niet geloven nadat ze hun verhuurde woning terug uit handen kregen van de huurder. Na een procedure van meer dan zes maand troffen de eigenaars hun woning aan als een stort en hondentoilet.

Dit tart alle verbeelding. Het is een regelrechte schande dat eigenaars hun hond in deze onhygiënische omstandigheden laten leven. “Urine en gedroogde hondenpoep”.

De vloer ligt bezaaid met rommel, afval, oude kleren, vodden, hondenpoep en urine. “Ik moet uitkijken waar ik mijn voeten zet” zegt de eigenaar. De laminaat moet er volledig uit want de urine is volledig in de laminaat getrokken. Nadien zullen we de woning volledig moeten ontsmetten om deze terug bewoonbaar te maken.

Van de huurder hebben we enkel de eerste maand huur ontvangen, nadien reageerde hij niet meer en deed of hij alsof hij niet thuis was. Er zat niets op dan naar het vredegerecht te stappen en de uitzettingsprocedure volgen. Met behulp van een advocaat en een deurwaarder is de huurder dan samen met zijn hond (vermoedelijk een bulldog) moeten vertrekken. Het wordt niet evident om alles op te ruimen. “Dit zal ons veel geld kosten en ik vraag mij af op wie ik die kosten ga verhalen.”

“Wat betreft de gezondheid van de hond zullen we de dierenbescherming inlichten zodat deze de nodige maatregelen kunnen treffen. Dat mensen tussen hondenpoep willen leven is hun eigen keuze, maar een hond vraagt dit niet. Het is aan de eigenaar van de hond om hun huisdier zo goed mogelijk te verzorgen en te huisvesten in de allerbeste omstandigheden”, zegt de eigenaar van de woning.

hondenpoep

hondenpoep

hondenpoep

hondenpoep
hondenpoep

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!