...

Hondenfokkerij uit Tielen wil nieuwe vergunning tot 250 honden

hondenfokkerij
4
(3)

De professionele hondenfokkerij uit Tielen wil het aantal honden van 96 naar 250 honden uitbreiden. Hiervoor is een nieuwe milieuvergunning nodig. Het openbaar onderzoek voor de milieuvergunningsaanvraag startte op 17 augustus en loopt nog tot 15 september. Als alle bezwaren en adviezen binnen zijn, zal het stadsbestuur een evaluatie maken.

Volgens schepen Guy Van de Perre (CD&V) hebben er al mensen het dossier gaan inkijken op het gemeentehuis. Bezwaarschriften zijn er nog niet, maar dat wil niets zeggen volgens schepen Guy Van de Perre, “de ervaring leert ons dat bezwaarschriften meestal op het laatste moment binnenkomen.” Tot 15 september kan iedereen nog een bezwaarschrift indienen.

De voorzitter van GAIA Michel Vandenbosch is niet te spreken over de uitbreiding van het aantal honden en ziet de plannen van Hoeve Hoogland met lede ogen aan. “Als die uitbreiding er komt, zou dat verschrikkelijk slecht nieuws zijn voor die dieren”, reageert voorzitter Michel Vandenbosch in de krant Het Laatste Nieuws. “Wij krijgen veel klachten binnen, al jarenlang. In 2017 zijn dat er momenteel negen, maar je kan dat getal gerust vermenigvuldigen als je weet dat niet elke klacht bij GAIA terechtkomt. Het is in het belang van de dieren maar ook van de mensen dat deze praktijken stoppen. We bekijken nog welke stappen we zullen ondernemen.”

Protest

Ondanks protest bij de bevolking blijven grote fokkerijen pups aan de lopende band fokken.

Het kan er allemaal wel netjes uitzien, maar wij stellen ons de vraag hoe je als fokker van een paar honderd pups per maand de nodige liefde en vriendschap kan geven aan de ouderdieren en hun hun baby’s. Hoe zit het met de geestelijke gezondheid van deze broodfokdieren. Zowel van de ouderdieren als van de puppy’s.

– Tevens waar blijft de verplichte socialisatie.
– Wat gebeurt er met de letterlijke en figuurlijke uitgemolken ouderdieren op het einde van de productie. (Een ouder teefje werpt meestal minder pup’s naarmate ze ouder wordt.)
– Lees meer op Uitgezogen broodfokhonden en wapperende tepels

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!