...

De juiste plaats voor een hondenbed kiezen

De juiste plaats voor een hondenbed
4.9
(63)

De juiste plaats voor een hondenbed kiezen

De keuze waar een hondenbed moet komen hangt af van veel factoren. Wij helpen je met het vinden van de juiste plaats voor een hondenbed. Als een hond zich veilig en kalm voelt, moet zijn hondenmand op een rustige en warme plek worden geplaatst, dicht bij de rest van het gezin.

Voor een huisdier is elk detail belangrijk. In het geval van een hond dient het dier een geschikte rustplaats te hebben. Vandaag vertellen we je wat de juiste plek is voor een hondenbed in huis

1. Rustige omgeving voor een hondenbed

De hondenmand moet in een rustige ruimte worden geplaatst die niet wordt bereikt door overlast en andere geluiden van buitenaf. De nabijheid van de voordeur of de raammuur is niet de beste keuze, omdat geluiden van buitenaf het dier constant wakker houden en dus niet goed laten rusten.

De badkamer is bijvoorbeeld ook geen goede plek, omdat mensen er niet veel om geven, daarnaast kunnen de wasmachine en andere kamergeluiden de hond nerveus maken.

2. Een hondenbed dicht bij familie

Honden zijn belangrijke familieleden die dicht bij hun familie willen zijn. Het wordt aanbevolen dat de hond zijn eigen bed heeft in een kamer waar het gezin samen tijd doorbrengt.

Als het gezin bijvoorbeeld elke avond in de eetkamer eet, is het goed dat de hond een eigen plek in dezelfde kamer heeft. Evenzo, als het gezin tijd doorbrengt in de woonkamer, wil de hond ook in die ruimte aanwezig zijn. De hond moet de kans krijgen om omringd te zijn door zijn familie en zich op zijn gemak voelen.

Als de eigenaar urenlang vanuit huis werkt, kan een hondenbed een goede plek zijn om dicht bij het werkgebied van de eigenaar te plaatsen. Een hond wil meestal dicht bij zijn baasje zijn. Als de hond niet in het bed van de eigenaar mag slapen, is het raadzaam om het hondenbed naast het bed van de eigenaar te plaatsen. Op deze manier voelt de hond zich dicht bij zijn baasje zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken dat het hondenhaar het bed vult.

3. Warme plekken

Mensen wikkelen zich tijdens het slapen in minstens één deken en willen een kussen onder hun hoofd. Wij willen op een warme en veilige plek slapen, net als onze honden.

Slapen op een koude of doorlatende plaats is niet prettig en een hond zal niet genieten van zijn nachten als hij niet in een goed beschermde ruimte mag slapen. Het is daarom niet aan te raden om een hondenmand bijvoorbeeld onder een groot raam of naast een deur te plaatsen.

4. Plaatsen gekozen door de hond

Net als andere gezinsleden geniet de hond op zijn eigen manier van het huis. Mensen hebben hun favoriete plek in huis en ook huisdieren.

Voordat u een slaapplaats kiest, is het een goed idee om het dagelijkse gedrag van uw hond in de gaten te houden, zodat u kunt zien wat de hond denkt waar de beste plek is om te gaan liggen en een dutje te doen.

5. Een hondenbed dichtbij maar niet te dichtbij

Het is goed om een hondenmand op een zichtbare plaats te hebben, maar niet in de weg van mensen. Je zou je eigen bed niet midden in de woonkamer plaatsen, en het is ook geen goede plek voor een hondenmand.

Kies voor een hondenmand een rustige plek waar het dier zich nog in het gezelschap en deel van het gezin voelt. Op deze manier kan de hond gelukkig en ontspannen rusten.

Hondenbed voor binnen en buiten

6. Binnen en buiten

Weinig eigenaren willen twintig hondenbedden in huis, maar het is gemakkelijker om overdag een of twee hondenmatrassen door het huis te verplaatsen.

Het wordt echter aanbevolen om voor de hond aparte slaapmatten aan te schaffen voor gebruik binnen en buiten. Het aan te schaffen bed moet weerbestendig zijn, terwijl de bodem van binnen gewatteerd en zacht moet zijn. Hondenmanden zijn soms de oorzaak van ziekten omdat ze vochtig blijven.

Handige tips

De locatie van het bed is niet het enige waar u rekening mee moet houden als u praat over de rustende hond. Er is een grote verscheidenheid aan bedden voor huisdieren op de markt waarvan de eigenaar de juiste keuze voor zijn hond moet kunnen kiezen.

Als de hond nog steeds een puppy is waarvan de tanden nog moeten wisselen, is een zachte slaapmat misschien niet de beste optie, maar je kan eventueel een harde mand voor de puppy kiezen dat gevuld kan worden met dekens en hondenkussens.

Als de hond daarentegen ouder is, is een zacht en dik bed de beste optie voor zijn botten en pezen. Het ideale bed hangt volledig af van de kenmerken en behoeften van de hond.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 63

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!