...

Franse Bulldog

Franse Bulldog
5
(201)

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een aanhankelijk en intelligent hondenras, maar ze hebben speciale zorg nodig vanwege hun ongewone fysieke kenmerken. Ze kunnen moeilijk zindelijk zijn en zijn misschien koppig in het leren van nieuwe trucs. Ze staan bekend om hun extraverte persoonlijkheid en zijn beschreven als “clowns in de mantel van een filosoof”. Sommige Franse buldoggen ontwikkelen gezondheidsproblemen zoals huidallergieën of ademhalingsmoeilijkheden vanwege de vorm van hun gezicht en platte neuzen.

Franse buldoggen zijn kleine, gedrongen honden met een vierkante snuit. Hun ogen zijn rond en hun oren staan hoog op hun hoofd. Ze hebben een compact, gespierd lichaam dat bedekt is met een korte vacht die in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is.

Franse Bulldog – FCI Rasgroep 9

De Franse Bulldog behoort tot groep van de gezelschapshonden en dwerghonden.
Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Gezelschapshond.
Andere namen: French Bulldog, Frenchie
Levensverwachting : 12 tot 15 jaar
Temperament : Volgzaam, Onbevreesd, Aanhankelijk, Intelligent, Levendig, Reactief, Zachtaardig, Actief, Speels

Uiterlijk

Gewicht: Franse bulldogs wegen tussen de 8 en 13 kilo.
Schouderhoogte: Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Hoofd
Het hoofd is breed en vierkant. Ze hebben een duidelijke voorhoofdsgroef. De neus is kort en breed. De oren zijn middelmatig groot. Ze zijn hoog op het hoofd aangezet en worden rechtop gedragen.
Lichaam
De Franse Bulldoggen hebben een gedrongen lichaamsbouw met een brede rug. De staart is kort en wordt tegen het lichaam gedragen. De voorbenen staan ver uit elkaar en zijn iets kroter dan de achterbenen. De voeten zijn klein en rond.

Vacht van de Franse Bulldog

De vacht van de Franse Bulldoggen is kort en glad. De textuur voelt zacht aan, maar kan in sommige gevallen ook stug zijn. De vacht mag geen ondervacht of beschermharen hebben. De kleur kan variëren van wit tot grijs, waarbij de meeste honden een witte snuit en borst hebben met zwarte punten op hun oren, neus, voeten, staartpunt en wenkbrauwen. Er zijn veel kleuren die je kunt vinden bij Franse Bulldogs, maar ze zijn meestal zwart en wit of rood en wit.

Verzorging van de vacht: Bully’s zijn makkelijke honden om voor te zorgen. Het verzorgen van hun korte vachten kost bijna geen tijd. Het mag alleen worden gewassen als de hond vuil is – gebruik een milde shampoo uit de dierenwinkel. Sommige honden hebben huidplooien in het gezicht die regelmatig moeten worden schoongemaakt met een vochtige doek om ontstekingen te voorkomen. Dierspecifieke oorreinigers zijn hiervoor geschikt, en zijn ook verkrijgbaar bij dierenwinkels.

franse bulldog - frenchie puppy-279081_1280

Geschiedenis van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog bestaat al sinds de 17e eeuw, toen ze door Franse slagershonden werden gefokt voor de specifieke taak om stieren te bestrijden. Ze zijn ook gebruikt om ratten en muizen te vangen. Een aantal Franse buldoggen hebben als therapiehonden gewerkt, waaronder One Lickety Split en Prince.

Gedrag

Franse Bulldogs zijn een aanhankelijk, intelligent en speels ras dat graag wil behagen. De Franse Bulldogs zijn gevoelig voor de toon van je stem; ze reageren goed op positieve bekrachtigingstrainingsmethoden zoals clickertraining en positieve bekrachtiging. Frenchies zijn ook erg goed met kinderen en vinden het leuk om bij de gezinsactiviteiten te worden betrokken. De Franse Bulldog is een trouwe metgezel die graag in de buurt van mensen is, vooral kinderen. Ze kunnen zich goed aanpassen aan nieuwe situaties, maar ze hebben wel hun eigen eigenaardigheden die voor sommige eigenaren een uitdaging kunnen zijn.

franse-bulldog puppy-265420_1280

Karakter

De Franse Bulldog is een speels en intelligent ras met een clowneske persoonlijkheid. Ze kunnen soms koppig zijn, maar ze zijn altijd loyaal aan hun familie. Ze zijn volhardend en intelligent. Het zijn moedige honden en lichamelijk gehard. Voor stemmingen in huis zijn ze echter gevoelig. Ze zijn aanhankelijk en worden niet graag alleen gelaten. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.

Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Ze zijn dan ook uitstekende speelkameraadjes. Ten opzichte van soortgenoten kunnen ze zich soms wat dominant opstellen. Dit geldt niet voor alle exemplaren. Met andere huisdieren kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging – U hoeft geen lange wandelingen met de Franse Bulldog te maken. Ze spelen en ravotten wel erg graag, maar door de korte neus is het af te raden lange wandelingen te maken. De Franse Bulldog heeft een korte snuit, hierdoor zijn er soms ademhalingsproblemen en is afkoelen door het hijgen minder makkelijk. Beperk in de zomer de activiteiten tijdens warme en zonnige dagen. Met een zwembadje in de tuin kan je deze knuffelbeer gelukkig maken. Neem hem niet mee naar warme vakantielanden. Het zijn ook geschikte honden voor het leven op een etagewoning.

Opvoeding – Bij de opvoeding is het belangrijk dat u consequent en duidelijk bent in wat u wel en niet wilt. De Franse Bulldog is van nature niet de meest gehoorzame hond. Zolang u de commando’s op een vrolijke manier geeft, leren ze snel. Wees altijd consequent en maak gebruik van de intonatie van uw stem.

Verzorging van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog hoef je niet uitgebreid te borstelen vanwege zijn korte vacht. Nu en dan een lekker badje en in de ruiperiode kan je de Franse Bulldog regelmatig borstelen met een rubberen borstel. De plooien op de kop van de Franse Bulldog moeten regelmatig schoongemaakt worden. De oren moeten regelmatig nagekeken worden. Ook de ogen zijn dagelijks schoon te maken (indien nodig), controleer regelmatig het gebit en knip de nagels. Let ook op dat uw Franse Bulldog niet te dik wordt.

french-bulldog-Bulldogs puppies

Bulldogs puppy’s

Als u de eigenaar wilt worden van een absoluut gezonde Franse Bulldog puppy, koop een puppy alleen bij vertrouwde Franse Bulldog fokkers of ga via de kennelclub . U moet er zeker van zijn dat de puppy’s geen last hebben van genetische of andere ziekten die van generatie op generatie worden overgedragen.

Deze zeer populaire hond is wordt dan ook door veel mensen gefokt en dikwijls niet ten behoeve van het ras, maar voor makkelijk en snel geld. Zorg bij het kopen van een Bulldog puppy voor dat u een serieuze fokker vindt die bereid is om vragen te beantwoorden. Een competente fokker is altijd aangesloten bij een vereniging en geeft zijn Franse bulldogpups een stamboomcertificaat en een vaccinatiebewijs. Ook als u niet met uw hond naar een show wilt gaan, kan u best een hond kopen met stamboom aangezien deze fokkers die bij de vereniging zijn aangesloten en een foktest moeten doorstaan ​​voordat ze mogen fokken. Een competente fokker is de beste bescherming tegen genetische ziekten.

Meestal kunt u de pup een paar keer bezoeken bij de fokker en zijn ouders leren kennen. Kies voor fokkers die zich liever op één ras concentreren en hun dieren voldoende tijd geven om tussen de nesten door te herstellen. Kwaliteit niet kwantiteit zou het motto moeten zijn. Fokkers beantwoorden ook graag vragen over het ras en de voorzorgsmaatregelen die ze nemen. Ook over de probleemkenmerken die kunnen leiden tot kortademigheid. Als hij je kritisch ziet, is dat een goed teken. Dit laat zien dat hij geeft om een ​​goed huis voor zijn puppy. Dit is ook een goed teken dat je met een verantwoorde fokker te maken hebt!

Een Bulldog puppy uit het dierenasiel

Kijk ook eens in het dierenasiel. Er wachten veel Bulldog-pups op hun nieuwe thuis in dierenasielen. Het is ook de moeite waard om op internet te zoeken naar speciale organisaties die verschillende soorten Bulldogs-bemiddeling afhandelen. Dierenasielen kunnen met u praten over de vraag of het karakter van een hond bij u past. In het ideale geval kunt u samen een wandeling maken om hem beter te leren kennen voordat u bij u intrekt. Wij wensen u een fijne tijd met de Franse Bulldog!

Handboek-voor-de-Franse-bulldog“Alles wat ik wil weten over de French Bulldog gebundeld in één e-book, die moet ik hebben”

Dit is hét meest complete e-book boordevol informatie over de Bulldog puppy. Ontdek volop informatie, tips en tricks voor de Franse Buldogjes

Wil jij een Bulldog puppy kopen en wil je weten waar je op moet letten?
Wil je dat jouw Bulldog puppy géén gedragsproblemen krijgt?
Wil je jouw Bulldog puppy de beste verzorging bieden?
Wil jij werkelijk ALLES over Bulldog puppy weten?

Herken jij je in één van deze punten? Dan is het E-book een MUST-have voor jou. Bekijk hem snel en ontdek alles over de trouwe viervoeter! Vorige maand 162 keer gedownload!

bekijk het eboek

Franse Bulldog

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 201

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!