Franse Bulldog

4.7
(14)

Franse Bulldog – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ze wegen tussen de 8 en 13 kilo.
Hoofd
Het hoofd is breed en vierkant. Ze hebben een duidelijke voorhoofdsgroef. De neus is kort en breed. De oren zijn middelmatig groot. Ze zijn hoog op het hoofd aangezet en worden rechtop gedragen.
Lichaam
De Franse Bulldog heeft een gedrongen lichaamsbouw met een brede rug. De staart is kort en wordt tegen het lichaam gedragen. De voorbenen staan ver uit elkaar en zijn iets kroter dan de achterbenen. De voeten zijn klein en rond.
Vacht
Korte, zachte vacht.
Kleuren
Gestroomd met wit, fawn en wit met gestroomde vlekken.

Gedrag

Karakter
Franse Bulldoggen zijn vrolijke, speelse honden. Ze zijn volhardend en intelligent. Het zijn moedige honden en lichamelijk gehard. Voor stemmingen in huis zijn ze echter gevoelig. Ze zijn aanhankelijk en worden niet graag alleen gelaten. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Ze zijn dan ook uitstekende speelkameraadjes. Ten opzichte van soortgenoten kunnen ze zich soms wat dominant opstellen. Dit geldt niet voor alle exemplaren. Met andere huisdieren kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging
U hoeft geen lange wandelingen met de Franse Bulldog te maken. Ze spelen en ravotten wel erg graag, maar door de korte neus is het af te raden lange wandelingen te maken. De Franse Bulldog heeft een korte snuit, hierdoor zijn er soms ademhalingsproblemen en is afkoelen door het hijgen minder makkelijk. Beperk in de zomer de activiteiten tijdens warme en zonnige dagen. Met een zwembadje in de tuin kan je deze knuffelbeer gelukkig maken. Neem hem niet mee naar warme vakantielanden. Het zijn ook geschikte honden voor het leven op een etagewoning.
Opvoeding
Bij de opvoeding is het belangrijk dat u consequent en duidelijk bent in wat u wel en niet wilt. De Franse Bulldog is van nature niet de meest gehoorzame hond. Zolang u de commando’s op een vrolijke manier geeft, leren ze snel. Wees altijd consequent en maak gebruik van de intonatie van uw stem.
Verzorging
De Franse Bulldog hoef je niet uitgebreid te borstelen vanwege zijn korte vacht. Nu en dan een lekker badje en in de ruiperiode kan je de Franse Bulldog regelmatig borstelen met een rubberen borstel. De plooien op de kop van de Franse Bulldog moeten regelmatig schoongemaakt worden. De oren moeten regelmatig nagekeken worden. Ook de ogen zijn dagelijks schoon te maken (indien nodig), controleer regelmatig het gebit en knip de nagels. Let ook op dat uw Franse Bulldog niet te dik wordt.

 

alles voor dieren bopets

Franse Bulldog

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.7 / 5. Aantal beoordelingen: 14

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets