...

Mechelse herder Bor van de dood gered

Foto: Dierenopvang Maasland - Bor en zijn nieuwe baasjes

Foto: Dierenopvang Maasland - Bor en zijn nieuwe baasjes

3.3
(3)

De Mechelse herder Bor is van de dood gered.

Meer dan een jaar lang was de Mechelse herder Bor opgevangen bij de Dierenopvang Maasland in Oss. Niettemin dat er veel aandacht was om Bor een nieuwe thuis te bezorgen kwam er niemand opdagen.

De opvang zat met de handen in het haar en kon het niet meer aanzien hoe Bor wegkwijnde. Bor vertoonde het kennelsyndroom. Liep rondjes, sprong op en neer en blafte veel. Hoe langer hij in het asiel was, hoe ongelukkiger hij was. Een jaar lang wachtten de verzorgers op een nieuw baasje voor Bor. Niets mocht baten, regelmatig werd via Facebook en de lokale omroep opgeroepen om een baasje te zoeken voor de Mechelse herder Bor, maar steeds zonder succes.

Uiteindelijk overwoog de Dierenopvang Maasland Bor een spuitje te geven. Het ging zelf zover dat de medewerkers van de Dierenopvang Maasland in Oss een golf van doodsbedreigingen over zich heen kregen toen bekend werd dat de dierenopvang de Mechelse herder wilden laten inslapen om hem uit zijn lijden te verlossen.

Toch een baasje

De Mechelse herder Bor heeft meer dan een jaar lang moeten wachten, maar heeft nu een nieuwe thuis gevonden. Volgens Dierenopvang Maasland gaat Bor bij een jong stel in een natuurrijke omgeving wonen.

“Zoals u kunt zien zijn de vorige berichten over Herdershond Bor verwijderd. Bor heeft namelijk een nieuw thuis gevonden!

Hij mag gaan wonen bij een leuk jong stel, zij hebben ervaring met een Mechelse herder: hun vorige Mechels teefje heeft een lang en mooi leven van bijna 15 jaar bij hen mogen hebben. In Bor zijn nieuwe thuis gaat hij volop de aandacht krijgen, hij hoeft zijn thuis niet te delen met andere huisdieren. Ze wonen in een natuurrijke omgeving, dus lekkere wandelingen zijn aan de orde van de dag.

Mevrouw werkt wel fulltime maar mijnheer kan zijn eigen uren bepalen. Mijnheer was de afgelopen 1,5 week al 4 of 5 keer langs geweest om met Bor te wandelen en hem één op één aandacht te geven, er was eigenlijk meteen al een klik tussen de Mechelse herder Bor en mijnheer. Het was alleen even afwachten of zijn vriendin dezelfde klik had met Bor, en die was er!

Wij wensen Bor en zijn nieuwe familie een geweldig leuk leven toe”

Lijst van dierenasielen – www.dogicat.be

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!