...

De neus van de hond – Speuren en Detectie

De neus van de hond - Speuren en Detectie
5
(56)

De neus van de hond – Speuren en Detectie

Trainingshandleiding voor speuren als sport & hobby in boekvorm. Zo is het boek “De neus van de hond” een musthave voor alle hondenliefhebbers. Deze boeken behandelen alles, van hoe je je hond moet trainen en welke uitrusting je nodig hebt, tot het volgen van paden en het vinden van verloren voorwerpen. De lay-out van het boek is heel gemakkelijk te lezen. Het bevat stapsgewijze instructies en veel foto’s en diagrammen waardoor het voor lezers gemakkelijk te volgen is. Dit is waarschijnlijk een van de eerste boeken over tracking als sport of hobby!

Zoeken met uw hond is niet alleen een hobby of sport, het is een manier om tijd met uw hond door te brengen en hem vaardigheden bij te brengen. Uw hond kan alles leren volgen, van items die ze in huis zijn kwijtgeraakt tot hun favoriete tennisbal. Het trainen van je hond is een leuke bezigheid.

Deze trainingshandleiding is een complete gids over hoe te beginnen met zoeken, wat je nodig hebt en hoeveel het allemaal gaat kosten. Maar wat nog belangrijker is, het geeft ook advies over hoe u uw huisdier kunt trainen, zodat ze professionele zoekers kunnen zijn.

De neus van de hond is een boek dat zijn lezers leert hoe ze een hond moeten trainen om geuren te volgen of te volgen en is uitgegeven bij edicola.

Detectie als sport en hobby

De neus van de hond 1: Detectie als sport en hobby, een complete trainingshandleiding voor speuren als sport en hobby.

In boek 1 worden zowel de speurdisciplines tracking als trailing besproken. Het boek bevat de nodige theorie en een uitgebreide ‘troubleshooting’ sectie met tips voor veelvoorkomende trainingsproblemen. Daarnaast worden feiten van fabels onderscheiden en veelgehoorde aannames onder de loep genomen. Dit boek is zowel geschreven voor mensen die net beginnen met speuren als handlers die meer verdieping zoeken. Lees meer

De neus van de hond 2 is het vervolg met als titel “speuren als sport & hobby”
Bekijk hier deel twee van deze trainingshandleiding. Lees meer

Auteurs Linda Vermaas en Miriam Eijgenstein zijn gediplomeerd gedragstherapeut voor honden én gediplomeerd en ervaren neuswerk-instructeurs. Linda en Miriam zijn tevens de oprichters van de Argos Scentwork Academy – de grootste neuswerkhondenschool van Nederland.

De neus van de hond - Speuren en Detectie

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 56

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!