...

Hondenliefhebbers : Stray komt binnenkort naar de filmtheaters.

documentaire Stray
5
(59)

Hondenliefhebbers opgelet! De prijswinnende en geprezen documentaire Stray komt binnenkort naar de filmtheaters.

Het leven van een zwerfhond kan zwaar zijn, bijvoorbeeld als je wordt geschopt door een voorbijganger. Maar soms heb je geluk en vind je etensresten, een brokje vlees, ren je eindeloos over het strand of huil je mee met de oproep tot gebed. Dag na dag zwerven Zeytin, Nazar en de puppy Kartal door de straten van Istanbul. De camera volgt hen op deze reis.

Wanneer zwerfhonden een kat lijken te plagen, doet Stray denken aan de documentaire Kedi (2016), een eerbetoon aan zwerfkatten uit Istanbul. Het ene moment luisteren we naar de gesprekken van de inwoners van de Turkse hoofdstad, het andere moment staan de honden ineens midden in een demonstratie.

Een groep Syrische jongeren besluit voor een puppy Kartal te zorgen, terwijl Zeytin en Nazar hun toevlucht zoeken bij verschoppelingen van de Turkse samenleving. Stray is een sensuele mozaïekfilm door de ogen van zwerfhonden, vol inspirerende reflecties over vrijheid, solidariteit en liefde.

Prachtige beelden

De prachtige beelden in combinatie van de juiste muziek brengt de filmliefhebber in een drie dimensionale wereld waarbij bepaalde momenten worden versterkt door de tonen van de muziek.

Stray, van regisseur Elizabeth Lo, was eerder te zien op IDFA en Tribeca Film Festival. Vanaf 26 augustus is de documentaire te zien in filmtheaters door het hele land en op Picl!

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 59

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!