...

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts over zijn hond Jerry

Minister Ben Weyts en hond Jerry

Vlaams Minister Ben Weyts en hond Jerry

3.4
(5)

Interview met Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts en hond Jerry

Ben Weyts is niet alleen de eerste Vlaamse minister van Dierenwelzijn: hij is ook zelf een grote dierenvriend. Er lopen ten huize Weyts een paar opmerkelijke dieren rond. Ook een trouwe viervoeter… de Duitse Scheper “Jerry”.

We laten de Minister Van Dierenwelzijn Weyts zelf aan het woord over zijn hond Jerry en andere dieren.

Een hond, een kat en twee varkens… En twee kids. Toen ik een paar maand geleden verhuisde, dachten mijn nieuwe buren dat er naast de deur een kinderboerderij was neergestreken!

Onze Duitse Scheper Jerry is de laatste aanwinst. We hebben hem gevonden in een asiel te Anderlecht. Jerry kreeg eigenlijk een Franstalige opvoeding. De buren, (die arme mensen moeten veel verdragen) kijken raar op als mijn kinderen ‘assis’ zeggen in plaats van ‘zit’. Maar we zien Jerry graag en zijn integratie in Vlaanderen verloopt heel goed. Hij is een goede leerling en verstaat zelfs al een paar lange Nederlandse woorden, zoals “hondenbrokken en snoepjes”.

Geen toeval natuurlijk, dat we Jerry gevonden hebben in een asiel. Iedereen die een vriend op vier poten zoekt, kan altijd terecht in een van de talloze asielen. Daar zitten veel lieve dieren die een warme thuis verdienen. We zijn onze kat ook in het asiel gaan zoeken en dat was ook een heel positieve ervaring. Als ik ga spreken voor een publiek van dierenvrienden doe ik altijd dezelfde oproep: ga eens kijken in het asiel in je buurt! Je zal bijna altijd aangenaam verrast worden.

Jerry is een harde werker

“Ik kan een asielhond alleen maar aanbevelen” zegt Ben Weyts. Jerry is een doodbraaf beest en hij blijft altijd rustig – ook al wordt hij soms serieus gepest door onze dikke huiskater. Voorlopig is hij ook een goede waker. Of toch een stuk beter dan onze varkens. We hebben Kotelet en Mignonette ooit in huis gehaald om de tuin te beschermen tegen vossen, maar ze hebben nooit echt een afschrikkingseffect gehad. Dan doet Jerry toch beter werk. En hij let ook op de varkens. Je ziet dat het herderen er bij Jerry genetisch ingebakken zit. Als ik Kotelet en Mignonette even laat grazen, leidt Jerry ze daarna professioneel weer in hun hok. Echt mooi om onze Jerry aan het werk te zien.

Jerry is een fantastische speelkameraad voor mijn kindjes, maar ik trek zelf ook graag met hem op. Je moet heel veel bezig zijn met zo’n dier, dat geef ik eerlijk toe, maar de liefde die je geeft, krijg je dubbel en dik terug. Jammer genoeg bekijken veel mensen een dier nog steeds als een zak chips die je zomaar uit de rekken, meeneemt naar huis. Je moet een dier behandelen met respect.

Jerry is een aanhankelijke hond: hij geeft veel affectie, maar heeft ook wat menselijke affectie nodig. Die geven we hem maar al te graag. Bij ons thuis heeft hij gelukkig een zee van ruimte om te ravotten. We hebben een grote tuin: een oase van rust, omgeven door velden en bomen. Ik ben blij dat mijn kinderen met Jerry en de andere dieren samen opgroeien. Dat geluk heb ik ook gehad: ik kom uit een familie van paardenliefhebbers. Voor dieren leren zorgen is een goede leerschool, dat is iets waar je zelf veel gelukkige momenten uit haalt. Niets is zo leuk als na het werk even te dollen met Jerry en de rest van onze dierenfamilie. Dit zijn momenten waar ik echt naar uitkijk.

Tot slot wil ik alle dierenliefhebbers en dierenorganisaties een warm hart toedragen voor hun dagelijkse inspanningen om samen het dierenwelzijn naar een hoger niveau te tillen, geef nooit op, een verloren veldslag is nooit een verloren strijd.

Update 13/02/2019,

“Deze mooie jongen heeft vandaag al heel wat tranen doen vloeien. We zijn thuis zo blij én fier dat we enkele mooie jaren hebben gedeeld. Ter zijner ere: www.adopteereendier.be. Haal ze uit het asiel” schrijft Ben Weyts op zijn Facebook pagina.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!