...

Mag een hond aardbeien?

hond aardbeien
4.5
(33)

Mag een hond aardbeien?

Honden mogen fruit eten en ook aardbeien horen hierbij. Aardbeien zijn voor mensen gezond, maar een hond zal er geen extra vitaminen uithalen. In de zomerdagen kan het zomaar zijn dat je buiten lekker een frisse fruitsalade eet. De hond komt er misschien wel gezellig bij zitten en wil ook wat hebben. Let er dan goed op wat je je hond gaat geven, want niet alle fruitsoorten zijn goed voor je hond. Druiven zijn bijvoorbeeld erg giftig voor honden en kunnen ook gevaarlijk zijn. Aardbeien mag een hond wel eten, met mate en in kleine stukjes. Je kunt er maar beter geen gewoonte van maken dat de hond iedere keer mee eet met hetgeen jij eet. Het is beter als je je hond af en toe kunt verrassen met aardbeien, maar ook dat hoeft niet perse. Honden kunnen prima zonder. Honden maken zelf vitamine C aan wanneer zij daar behoefte aan hebben, daar is geen fruit voor nodig.

Mijn hond is dol op aardbeien

Als je zelf aardbeien eet, met name in de zomer en je hond vindt ze lekker, dan mag je er gerust een aan de hond geven. Maar let er goed op dat je slechts af en toe een klein stukje geeft, vanwege het verteren ervan. Samen een aardbei eten in de zomerdagen kan dus geen kwaad. Als je hond geniet, dan geniet jij toch ook extra? Het baasje houdt er een goed gevoel aan over als hij de hond wat extra’s kan geven, de hond heeft dit echter niet nodig.

Aardbeien geven aan je hond

Wanneer je hond graag aardbeien lust, mag je je hond er gerust een geven of een paar kleine stukjes. Fruit is echter voor een hond niets extra’s wat vitaminen betreft. Fruit voegt niets aan vitaminen toe, bij mensen wel. Honden maken zelf vitamine C aan wanneer zij daar behoefte aan hebben en daar hebben ze geen groenten of fruit voor nodig. Ben je er van bewust dat de hond zijn eigen voeding heeft en dat alles wat wij eten niet goed is voor je hond. Soms iets extra’s geven is natuurlijk leuk en je verrast je hond graag, maar let er goed op wat je je hond dan gaat geven en hoeveel dat is.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 33

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!