...

De meest geschikte gezinshonden

gezinshonden
5
(574)

7 Gezinshonden die geschikt zijn als familiehond… Kies je voor een kleine gezinshond of een grote, zachte beer ?

Kies je voor een gezinshond of niet ? Stel, je hebt kinderen en ze zeuren al maanden om een huisdier. Of je wilt er zelf graag een hond bij hebben omdat het zo gezellig is en ook heel goed voor de kinderen om te leren omgaan met dieren. Er is onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van gezinshonden bij het opgroeien van kinderen en het blijkt dat kinderen die met dieren opgroeien meer zelfvertrouwen hebben en dat ze weerbaarder zijn. Ook kunnen psychische klachten voorkomen worden door de sociale steun die een gezinshond kan bieden. Maar zou je wel een hond willen toevoegen aan je familie hoe weet je welke gezinshonden dan het meest geschikt zijn?

Belangrijke eigenschappen die gezinshonden moet hebben

Allereerst moet de hond, van welk ras deze ook is, gewend zijn aan kinderen. Als de hond al volwassen is en hij heeft nog nooit kinderen om zich heen gehad dan weet hij waarschijnlijk ook niet hoe hij hiermee om moet gaan. Hij kan dan erg schrikken van kinderen die veel lawaai maken of die hem net verkeerd vastpakken. In een schrik of paniekreactie kan ook de meest rustige hondensoort toch bijten

Meest geschikte gezinshonden - Golden Retriever

Golden Retriever en Labrador Retriever zijn populaire gezinshonden

De Golden Retriever en de Labrador Retriever staan bekend om hun zachtaardige en vriendelijke karakter. Deze honden zijn heel intelligent en bovendien ook zeer geduldig. Ze houden erg van spelen, wandelen en gezelschap. Het zijn de gezinshonden bij uitstek. Maar blijf natuurlijk wel opletten met kinderen, zeker in het begin. Als de kinderen en de hond kennismaken is het voor beiden wennen. En het is vooral ook belangrijk dat je de kinderen leert hoe ze met een hond om moeten gaan. Kinderen moeten leren wat een hond fijn vindt, maar vooral ook wat deze als niet prettig ervaart.

Meest geschikte gezinshonden - poedel

Poedels zijn ook heel geschikt voor in een gezin met kinderen

Zoek je een gezellige hond die weinig verhaart dan is een poedel misschien iets voor jou. De poedel staat erom bekend dat deze wel eens op heel bijzondere manieren geknipt wordt. Maar wat veel mensen niet weten is dat poedels ook slimme en vriendelijke gezinshonden zijn. Doordat ze zo weinig verharen zijn ze zelfs geschikt bij kinderen die last hebben van allergieën. Deze gezinshonden hebben wel veel vachtverzorging nodig, ook een hele boel scharen, borstels en kammen. Hou hier rekening mee als je een grote of een toypoedel in huis neemt. MAAAAR je krijgt er een heel zorgzame en vriendelijke huisgenoot voor terug.

Meest geschikte gezinshonden - Ierse Setter

Heb je een grote tuin of kinderen met veel energie? Kies dan een Ierse Setter als een van de betere gezinshonden

De Ierse Setter is een prachtige hond om te zien. Hij heeft een prachtige, glanzende roodbruine vacht en is speelse, slimme metgezel. De Ierse Setter barst, net als je kinderen, van de energie en een grote tuin is daarom wel handig. Je kinderen kunnen bij lekker weer heerlijk met de hond in de tuin ravotten. De Ierse Setter heeft de beweging ook echt wel nodig, als je niet zo’n grote tuin hebt of niet veel tijd om regelmatig met hem naar het park te gaan met een balletje dan is deze hond misschien niet zo’n verstandige keuze als gezinshond.

De meest geschikte gezinshond is de Vizsla

De Vizsla, niet zo gekend, maar wel de perfecte gezinshond voor actieve gezinsleden

De Vizsla is een nog wat onbekendere hond in Nederland. De Vizsla is van oorsprong een jachthond en net als de Ierse Setter zit hij boordevol energie. Als je een actief gezin hebt, met al wat oudere kinderen dan is dit een perfecte hond. De Vizsla is heel levendig, maar heeft een lief karakter. Hij is heel loyaal, gehoorzaam en aanhankelijk. Hij vormt snel een goede band met het hele gezin en doordat hij heel intelligent is, leert hij makkelijk leuke trucjes. Nog een fijn detail is dat de Vizsla nauwelijks een hondengeur meebrengt.

Meest geschikte gezinshonden is de Newfoundlander

Een grote vriendelijke beer: De Newfoundlander

De Newfoundlander heeft wel iets weg van een beer, een grote vriendelijke beer wel te verstaan. Deze hond houdt heel veel van kinderen en kan heel beschermend zijn. Hij houdt erg veel van water dus laat hem geregeld een frisse duik nemen. Als het moet kan hij zelfs anderen van een verdrinkingsdood redden. Het is een grote hond dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte in huis hebt. Ook heeft zijn vacht erg veel verzorging nodig. Je krijgt er dan wel een hoop liefde voor terug.

Meest geschikte gezinshonden is de Beagle

Wil je een wat minder grote hond dan is de Beagle misschien een leuke optie

Heb je niet zoveel ruimte in huis voor een grote hond of heb je sowieso voorkeur voor een wat kleiner soort dan kan de Beagle een prachtige aanvulling zijn van je gezin. De Beagle past goed in wat actievere gezinnen. De honden hebben een stevige bouw en zijn nooit te moe om te spelen. Beagles zijn slimme, vrolijke hondjes en kunnen ook goed overweg met andere huisdieren. Ze kunnen wel wat verharen en een wasbeurt op zijn tijd kan geen kwaad.

Meest geschikte gezinshond - Bulldog

Ook de Bulldog is een kleine lieverd

Een andere geschikte kleine hond voor families is de Bulldog. Je hebt meerdere soorten Bulldogs namelijk de Franse Bulldog, de Engelse Bulldog en de Amerikaanse Bulldog. De Franse bulldog en de Engelse zijn het meest geschikt voor gezinnen. De Bulldog is vriendelijk en loyaal, hij kan heel goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Door zijn stevige bouw kunnen de kinderen er heerlijk mee stoeien. Tot slot hebben deze bulletjes een hart van goud.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je zoektocht naar gezellige viervoeter als aanvulling op je gezin. Succes met het vinden van een lieve hond en alvast veel plezier met de nieuwe huisvriend toegewenst.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 574

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!