...

Mira en Lieselot hopen op een wonder

Lieselot en Mira
5
(3)

Mira en Lieselot hopen op een wonder en genieten ondertussen volop van hun samenzijn

Mira is een Engelse cocker spaniël, dit ras staat gekend voor zijn immer kwispelende staart en dat is niet gelogen. Mira lijkt altijd vrolijk, zelfs nu is ze nog steeds de vrolijkheid zelve. Mira en haar baasje Lieselot kregen op 20 oktober het slechtste nieuws te horen wat ze nooit hadden durven denken. Volgens de dierenarts heeft Mira een agressieve tumor aan haar neus die zodanig alles aantast dat het terminaal is. De kanker is maar eind juli door een val tot uiting gekomen. Eerst dacht de dierenarts aan een bloeduitstorting die te behandelen was met een aangepaste antibioticakuur, maar later bleek dat het ging om een agressieve kanker. De bult is midden september beginnen groeien waarna een biopsie uitwees naar die kanker. “Doordat ook het neusbeen en de kaak is aangetast kan een operatie niet meer helpen.

Lieselot en Mira, de Engelse cocker spaniel vonden elkaar in het hondenasiel. Ik vergeet die blik nooit meer zegt Lieselot en dacht bij mezelf, “deze prachtige meid neem ik mee naar huis”. Het klikte meteen en al snel waren ze twee beste vriendinnen. “Even elkaar aankijken en we begrijpen elkaar, je kan niet geloven welke vriendschap ik krijg van Mira” zegt Lieselot.

Toch willen de twee onafscheidelijke vriendinnen nog veel dingen samen doen voor het doek valt voor Mira. Zolang we kunnen, doen we samen nog een aantal leuke dingen, zoals wandelen en rennen in de duinen, nog een paar mooie boswandelingen, deze week zijn we naar Kwispelturig, een binnenspeeltuin in Denderhoutem geweest.

mira-speeltuin

Als grootste wens zou ik met haar nog eens willen zwemmen. Er bestaan heel wat initiatieven in België om honden te laten zwemmen onder de vorm van aquatherapie, maar helaas mag het baasje dan niet in het zwembad. Enkel medewerkers zijn verzekerd. Ondertussen is het buiten te koud geworden om te zwemmen in openlucht, daarom deed ik deze week een oproep in de krant “Het Nieuwsblad” of er ons iemand kon helpen met het eenmalig gebruik van een binnenzwembad. “Hierop kreeg ik heel veel reacties en veel steun. Het goede nieuws is dat we misschien onze wens in vervulling zien gaan. Samen nog eens zwemmen…, Mira en ik…., we gaan de dag van ons leven beleven.” Iemand met een binnenzwembad mag steeds mailen naar lieselothuys@hotmail.com

mira

“Toch willen we samen nog veel genieten van de maanden, dagen en uren die we nog bij elkaar kunnen zijn, elkaar gewoon alles geven zodat we met een goed gevoel elkaar kunnen loslaten. Het zal moeilijk zijn om afscheid te nemen van Mira, toch zal ik haar nooit kunnen vergeten.” We gaan ervoor en hopen op een wonder. 1 januari 2017 wordt Mira 5 jaar. Ik hoop alvast dat ze die leeftijd nog zal halen… “

“Bij deze wil ik alle dierenvrienden bedanken voor hun reacties en steun”. aldus Lieselot.

mira-op-wandel

mira-water

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!