Mechelse Herdershond

4
(21)

Mechelse Herdershond – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

De Mechelse herder of herdershond, ook Mechelaar genoemd, is een van de variëteiten van de Belgische herders

het nieuwe puppyboek
Land van herkomst
België
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 62 centimeter.
Teven ongeveer 58 centimeter.
Gewicht
Ongeveer 28 kilo.
Hoofd
De Mechelse Herdershond heeft een vrij lang hoofd. De schedel en snuit zijn vrijwel evenlang. Ze hebben een matige stop. De oren hebben een driehoekige vorm en worden rechtop gedragen. De ogen zijn middelgroot. De voorkeur gaat uit naar een schaargebit, maar een tanggebit is toegestaan.
Lichaam
De reu is vierkant gebouwd, terwijl de teef iets langer dan hoog gebouwd mag zijn. Ze hebben een diepe voorborst. De rug is recht breed en krachtig gespierd. De staart wordt hangend gedragen en is middellang. De benen zijn sterk. De voorvoeten zijn rond en ze hebben lichte ovale achtervoeten.
Vacht
De vacht is kort en sluit goed aan. De vacht mag niet golven.
Kleuren
Vaalrosse vacht met zwarte haarpunten.

Gedrag

Karakter
De Mechelse Herdershond is zeer oplettend, moedig en intelligent. Het zijn beweeglijke honden met veel temperament en kunnen dominant zijn. Deze honden kunnen heel goed in een kennel gehouden worden mits het contact met zijn mensen niet ontzegd wordt. Hij heeft een sterke baas binding.
Sociaal
Sommige honden van dit ras kunnen dominant zijn tegenover andere honden. Met kinderen gaan ze redelijk goed om. Bekenden worden vriendelijk begroet, in andere gevallen handelt deze hond naar de situatie.

Omgang

Beweging
Het zijn echte werkhonden en hebben daardoor een grote lichaamsbehoefte. Geef deze hond iets te doen. Hij is dol op balspelletjes, zwemmen, apporteren en kan uitstekend naast de fiets lopen.
Opvoeding
Honden van dit ras zijn leergierig en leren erg snel. Het is noodzakelijk om deze honden consequent op te voeden. Wanneer u geen leider bent kan de hond besluiten om de rollen om te draaien. Goed socialiseren is belangrijk, waarbij de hond kennis maakt met zoveel mogelijk verschillende situaties.
Verzorging
De Mechelse herdershond heeft weinig vachtverzorging nodig. Haal af en toe een borstel door de hond. In de verharingsperiode kan er elke dag geborsteld worden met bijvoorbeeld een herderharkje.

Puppy-info

Fokker Mechelse Herder met stamboom:

Mechelse Herder

Mechelse Herder

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 21

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets