...

Veilige lentetips voor honden en hondenliefhebbers

puppy Veilige lentetips voor honden
2.8
(4)

Veilige lentetips voor honden en hondenliefhebbers

Veilige lentetips voor honden en eigenaars – De lente geeft een goed gevoel voor honden en hun eigenaars. Het begint bij beide te kriebelen om aan de grote lenteschoonmaak te beginnen. Een ongelijke strijd tussen de twee- en viervoeters. De een wil de spons gebruiken om de ramen te soppen, en de andere wil de spons begraven. Zo hebben ze beide hun werk.

Poetsen

Terwijl jullie samen poetsen hou je best vast aan milieuvriendelijke producten. Veel schoonmaakproducten zijn irriterend of zelfs giftig voor honden. Gebruik azijn, bakpoeder of oplossingen op basis van enzymen. Sommige schoonmaakproducten kunnen zelfs inwendige als ook uitwendige brandwonden veroorzaken.

Lentetips – samen met je hond in de tuin

Voor de tuin vermijd je best slakkengif, kunstmest en pesticiden. (Slakkengif is dodelijk voor honden) Honden zijn dikwijls gek op kunstmest, toch kan dit zeer giftig zijn bij inname. Wees ook voorzichtig met biologische producten zoals bloed en beendermeel. Wat bij sommige milieuvriendelijke producten niet wordt gezegd is dat een deel hiervan uitermate giftig is voor honden. Cacaodoppen als bodembedekker en milieuvriendelijke tuinmest kunnen vermalen cacaodoppen bevatten. Deze cacaodoppen zijn juist uitermate giftig voor honden.

Lees steeds de verpakking en bij twijfels hou je de hond een paar dagen uit de tuin. Meestal is na een regenbui het gevaar geweken. Plaats deze producten in een afgesloten ruimte waar honden zeker en vast niet bij kunnen.

Ontspannen

Na het werk volgt natuurlijk ook wat ontspanning. Een beetje sporten met je hond is gezond, begin langzaam met een oefeningsprogramma voor de lente voordat je aan zware fysieke activiteit begint. Beetje wandelen en ravotten met je hond is super aangenaam. Na een wandeling in het veld is het aan te raden even je hond te controleren op teken en zaadjes die zich vasthechten tussen de poten, ogen, oren. Een volledige bodyscan is niet overbodig. Respecteer de natuur en minimaliseer conflicten met dieren in het wild en hun pasgeboren, vogelnesten, konijnen enz.. Laat bepaalde broedgebieden links liggen.

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.8 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!