...

Wat houdt een puppycursus in

puppycursus
5
(4)

Puppycursus

Wat houdt een puppycursus in. En wat wordt mijn pup aangeleerd.

Tijdens de puppycursus wordt de basis gelegd voor een sociaal opgevoede hond. De pup komt met andere honden in aanraking en leert op een goede manier met andere honden te communiceren. Hij doet nieuwe ervaringen op en ziet verschillende mensen en kinderen. Wilt u weten waar u op moet letten, om een goede puppycursus te vinden, dan kunt u hier klikken.

In de eerste weken van het leven van de pup (3 tot 12 weken) zit hij in een zogenoemde socialisatie periode. De hersentjes van de pup zijn op dit moment zo geprogrammeerd dat hij in deze fase enorm snel dingen aanleert. Rond de 8ste week komt de pup bij zijn nieuwe baas. Het is aan u de eerste taak om gebruik te maken van deze periode, om de pup ervaringen op te laten doen waardoor hij zich goed ontwikkeld.

Belangrijke ervaringen opdoen

Om u tijdens deze periode te helpen is er de puppycursus. Deze is erop gericht om u stap voor stap uit te leggen en te vertellen hoe u uw pup die belangrijke ervaringen kan laten opdoen en op welke wijze u het beste het gedrag van uw pup kunt sturen. Uw pup moet leren wat er voor ons mensen normaal is, omgaan met trams, bussen, drukke winkelcentrums maar moet ook leren omgaan met fietsers, brommers, auto’s en allerlei geluiden.

Een goede band opbouwen is erg belangrijk. De trainer van de puppycursus zal u precies vertellen hoe u een goede relatie op kunt bouwen met uw pup. Ook aan het toekomstige gedrag van uw hond wordt aandacht besteedt. Uw hond moet leren omgaan met andere hondenrassen, tijdens de puppycursus leert hij (altijd onder toezicht) verantwoord spelen. Een goede begeleider zal nooit zomaar een aantal pups bij elkaar plaatsen. Hij of zij zal dit zorgvuldig selecteren. Door met de juiste pups te spelen leert hij de juiste omgangsvormen tussen honden kennen. Zodat wanneer hij volwassen is vriendelijk en sociaal met andere honden om kan gaan.

Daarnaast zult u een aantal basisoefeningen leren zoals het leren van de commando’s zit, af en plaats. De beginselen van het netjes naast u lopen, de pup zal leren niet in handen en kleren te bijten en hij zal leren dat hij zijn speelgoed en eten niet hoeft te verdedigen.

Kortom een puppycursus is een zeer belangrijk onderdeel van een goede opvoeding. Zodat u de komende 10 tot 15 jaar een hond heeft die sociaal is en een goede vertrouwensband met u heeft.

Tips:

vinkEen pup die aan een puppycursus mee gaat doen moet volledig geënt zijn, inclusief kennelhoest.
vinkKies een cursus die gebasseerd is op het belonen van goed gedrag.
vinkPuppies mogen alleen onder toezicht met elkaar in groepjes spelen.
vinkUw pup leert omgaan met andere honden, zodat hij altijd sociaal gedrag vertoont.
vinkBasis oefeningen zullen worden aangeleerd.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!