...

Een goede band opbouwen

goede-band-opbouwen
4.8
(6)

Een goede band opbouwen met je puppy of hond kost tijd

Bouw een hechte band op met uw hond.

Een goede band opbouwen met uw hond is van groot belang, om van hem een sociale, aangepaste hond te maken. Als uw band gebaseerd is op vriendschap en vertrouwen, zal hij zijn best doen om door u beloond te worden en zal hij eerder doen wat u van hem vraagt.

Een goede band met uw hond opbouwen is een kwestie van tijd. Door een consequente, vriendelijke benadering tijdens het eerste levensjaar van de pup, zal hij gemakkelijk dingen leren, omdat hij weet dat u eerlijk bent en hem goed behandelt.

Door met uw hond te spelen versterkt u automatisch de band tussen u zelf en de pup. Het is belangrijk om uw pup te leren op welke manier hij met u en andere mensen mag spelen. Een jonge pup is opgegroeid met zijn nestgenoten, die elkaar bijten en happen.

De pup wil op deze manier ook met mensen spelen. Omdat dit voor de meeste mensen onacceptabel is moet u uw pup leren om in plaats daarvan met een speeltje te spelen.

Hoe bouw ik een goede band op met mijn hond

Als een pup enthousiast wordt, of opgewonden raakt wil hij zijn favoriete spelletje spelen. U kunt hem een speeltje aanbieden op het moment dat er iemand thuis komt of op andere momenten dat hij graag iets wil doen.

U kunt het spelletje spannend maken door het speeltje heen en weer te bewegen. Laat de pup soms het speeltje pakken. Elke pup heeft een favoriet spelletje, probeer te ontdekken wat uw hond het leukst vindt.

Bijvoorbeeld spelletjes met piepspeeltjes, trekspelletjes of achtervolgen.

Speel actief, wordt het te ruig, of bijt de pup in uw handen, stop dan meteen. En laat merken dat u het niet fijn vindt door AUW te roepen. Zo leert de hond om voorzichtig te spelen en te voorkomen dat hij zijn tanden in uw huid zet.

Tips:

vinkEen goede band opbouwen kost tijd en energie
vinkSpeel vaak met uw pup. Er zijn vaak momenten dat u even met hem kunt spelen bijv. tijdens tv-reclames
vinkDe verstandhouding is gebaseerd op liefde en vertrouwen
vinkDoor vaak te spelen, ontstaat er een hechte band. Dit helpt bij de training van uw pup

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!