...

Leer uw hond begrijpen

leer-uw-hond-begrijpen
4.5
(4)

Leer uw hond begrijpen om samen te communiceren

Wat wil mijn hond tegen mij zeggen?

Honden communiceren op een andere manier dan mensen. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat honden hun territorium afbakenen door te urineren. (Ter info, katten doen dit ook door te sproeien) Dit gedrag is instinctief en laat andere honden weten dat hij op dat plek aanwezig is geweest. Een dominantere hond die langs dezelfde route komt, kan de beslissing nemen dat het zijn territorium is en zijn geur bovenop de geur van de vorige hond achterlaten.

De hond komt door geuren te ruiken en te snuffelen meer te weten over elkaar. Honden communiceren op een andere, unieke manier met elkaar dan mensen. Om een hechtere band met uw hond te krijgen is het belangrijk dat u de lichaamstaal van uw hond begrijpt. Is het je eerste puppy en wil je nog meer te weten komen, dan kunnen we je ook een goede puppycursus aanraden.

We hebben een aantal lichaamsuitdrukkingen van de hond voor u op een rijtje gezet.

Opspringen

Als uw hond druk tegen u opspringt, wil dat bijna altijd zeggen dat hij blij is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij opgewonden is, omdat u net thuis bent gekomen van uw werk. Een andere reden kan zijn dat hij op dat moment zin heeft om te spelen.

Kwispelen

Kwispelen associeert iedereen met vrolijk zijn van de hond. Voor de hond kan kwispelen vele betekenissen hebben. Van speelsheid tot vrolijkheid, van spanning tot agressie.

Als de hond zijn staart losjes heen en weer laat gaan, is hij meestal blij. Staat de staart van uw hond hoog en kwispelt hij snel, dan kan het agressie betekenen. Als de staart stil hangt, is hij ontspannen.

Rollen

Het kan betekenen dat uw hond jeuk heeft, maar los daarvan is het een teken van onderdanigheid in het bijzijn van mensen of andere honden.

Kruipen

Als de hond gespannen is gecombineerd met een kruipende positie betekent dat vaak dat uw hond zich klaar maakt om aan te vallen. Deze houding wordt ook wel de roofdierenhouding genoemd.

Hij kan dit doen tijdens zijn favoriete speeltje, maar ook wanneer een inbreker uw huis betreedt.

Omhoog staande haren

De hond maakt zich groot en wil imponerend overkomen. Dit kan twee betekenissen hebben. Of uw hond is bang, of hij is klaar om te vechten met de veroorzaker van zijn omhoog staande haren.

Staart tussen de poten

De hond is op dit moment bang voor iets of iemand.

Wegkijken

Een hond dat wegkijkt vraagt om met rust gelaten te worden. “Ik weet dat je er bent, maar ik vraag je om mij niet te benaderen. Ik ben niet blij je te zien.”

Lopen ijsberen

Als Je hond loopt te ijsberen wil dit zeggen dat hij niet begrijp wat er gebeurt. Hij voel dat er iets mis is, maar hij kan zich niet ontspannen.”

Leer uw hond begrijpen

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!