...

Een gezonde puppy , hoe zie je dat ?

mysticwonderland-flower
4.4
(7)

Honden puppy , gedrag , kop , oren en ogen

De eerste 4 punten waar je kan op letten om te bepalen of je een gezonde puppy koopt of in huis hebt : gedrag, kop, oren en ogen van puppies.

Gedrag honden puppies
Om te bepalen of honden puppies gezond zijn, let men allereerst op zijn gedrag. Een gezonde honden pup reageert attent en alert op zijn omgeving. Honden puppies besteden veel aandacht aan veranderingen. Als een pup op zijn gemak ligt en men laat iets vallen, dan is het normaal dat de puppy schrikt. Het is niet normaal als het dier niet reageert. Ook een zeer heftige langdurige reactie is abnormaal. Gezonde honden puppies in een goede omgeving laten af en toe merken dat hij zich fijn voelt. Oudere Pups laten dit merken door kwispelend op u af te komen en aangehaald te worden. Of hij rekt zich, na een slaapje, grondig uit en schudt zich vervolgens lekker uit.

Kop
De kop hoort hoog gedragen te worden en zich te richten naar geluidsbronnen, voorwerpen die in het oog springen en naar plaatsen die een aparte geur hebben. Honden puppies mogen (een aantal hondenrassen daargelaten) niet kwijlen.

Oren
De oren bij volwassen honden horen altijd gespitst te zijn of de gemoedstoestand weer te geven, uiteraard zijn de oren van hondenrassen met hangoren niet gespitst. De oren van de honden mogen geen vieze geur afgeven; er mag geen oorsmeer zichtbaar zijn. Honden mogen er maar heel af en toe aan krabben.

Ogen
De ogen van honden puppies dienen vochtig en glanzend te zijn, de pupillen bij de pups moeten even groot en zwart zijn. Net als bij mensen moeten deze van grootte veranderen naarmate er meer of minder licht in valt. De ogen van de puppies bewegen actief in de kassen. Er mag geen uitvloeiing zijn van welke aard ook. De slijmvliezen van de pup mogen niet rood zijn. Bij sommige honden met een korte of plate snuit is er echter “normaliter” een uitvloeiing.

Foto: Shih-tzu Mysticwonderland.be

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 7

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!