...

Verzekering – Hond op 3 poten is functioneel

cheetos
5
(1)

Een verzekering wil het pootje van Cheetos amputeren om kosten te sparen

Een hond op 3 poten is functioneel goed genoeg om perfect te kunnen leven.

Om de kosten te beperken van de nabehandeling (rehabilitatie, verzorging en een brace) wil een bepaalde hondenverzekering dat de eigenaar overgaat tot de amputatie van een pootje bij het hondje Cheetos.

Pootje amputeren om kosten te sparen

Cheetos is een Yorkshire Terriër, geboren op 14.10.2014 en werd in juli 2015 geopereerd. De operatie betrof een heupdysplasie.

Na de operatie werd vastgesteld dat de poot van Cheetos gevoelloos was. Het hondje kreeg na verloop van tijd ook een ontsteking aan de plaats waar hij werd geopereerd. Er is toen meegedeeld dat tijdens de operatie bepaalde zenuwen van Cheetos werden beschadigd.

De dierenarts stelde als oplossing een amputatie voor, doch de baasjes van Cheetos hebben dit resoluut geweigerd en geven Cheetos de nodige zorg door middel van rehabilitatie, watertherapie (Waterhof) en de aankoop van een brace. Dankzij deze behandelingen zagen ze een resolute verbetering van de toestand van hun hond en kan Cheetos zijn “zieke” poot gebruiken.

De baasjes :

“Gelet op het feit dat wij Cheetos een kwaliteitsvol leven wensen te bieden en de verzorging van Cheetos zeer veel kosten met zich zal meebrengen vorderen wij dan ook dat de verzekering deze kosten ten eigen laste neemt.

Er werd ons echter wel al twee keer een vergoeding van 600-700 euro gedaan van kosten die we destijds met alle behandelingen gemaakt hadden, zonder vragen, maar gezien het feit dat Cheetos nog een jonge hond is, is er nog een hele weg, en heel wat kosten, te gaan.

Na het versturen van de derde factuur van de kosten voor verdere behandeling (ong. 600 euro) weigerde de verzekering dit terug te betalen.”

De verzekering van de dierenarts vroeg een raming te maken van de toekomstige kosten die nodig zijn voor de verzorging van de hond Cheetos. De totale verzorgingskosten voor de duur van één jaar is geschat op 2780 euro x de levensverwachting van het hondje.

Omdat de kosten zo hoog oplopen wil de verzekeraar van de dierenarts alleen de kosten van een amputatie vergoeden wat zeker de kosten niet dekt voor rehabilitatie, verzorging en een brace die de hond een kwaliteitsvol leven bieden. “Wij gaan zeker niet akkoord met de amputatie” zegt het baasje van Cheetos.

De hondenverzekering blijft voet bij stuk houden en zegt dat een amputatie de ideale oplossing is. Een hond op 3 poten kan perfect leven ondanks dat de expert van de verzekering het hondje Cheetos nog niet heeft gezien.

“Het zo perfecte voorgestelde leven is in onze ogen toch makkelijker op 4 poten, dan op 3 poten, waar de functionaliteit van de vierde, (geamputeerde poot) dan voor de volle 100% wegvalt.” zegt het baasje van Cheetos, de Yorkshire Terriër. Neem nu maar als voorbeeld “het doen van behoeften…” met de brace kan Cheetos nog op zijn vierde poot steunen, maar na amputatie zou deze steun volledig wegvallen.

Wat vragen de baasjes: Welke kans maken wij tegen de verzekering in deze situatie? En is er misschien iemand die ons met dit probleem kan helpen? (Gegevens zijn verkrijgbaar via onze redactie contact@denieuwehond.nl)

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!