...

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier
4
(25)

Yorkshire Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Andere namen, Yorkshire Toy Terriër, York, Yorkie

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Ongedierteverdelger en
gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Gewicht
Gemiddeld 3 kilo.
Hoofd
De Yorkshire Terrier heeft een klein en vlak hoofd. De ogen zijn middelmatig groot. De oren zijn klein en V-vormig. Ze worden rechtop of halfrechtop gedragen.
Lichaam
Het lichaam van Yorkshire Terriers is evenredig gebouwd met een compacte romp. De benen zijn recht en hebben ronde voeten. De staart wordt iets hoger dan de ruglijn gedragen.
Vacht
Lange zijdeachtige vacht. Ze hebben een rechte scheiding. De vacht mag niet golven.
Kleuren
Staalblauw met roestbruine en tan en een goudbruine hoofdbeharing.

Gedrag

Karakter
Dit hondenras is actief, moedig en intelligent. Ze zijn gehecht aan het gezin en zeer aanhankelijk. Yorkshire Terriers zijn nieuwsgierig, alert en waaks.
Sociaal
Als kinderen de hond in zijn waarde laten dan geeft hij geen problemen. Met andere dieren moeten ze op jonge leeftijd gesocialiseerd worden, zodat die later geen problemen geeft. Met kleine huisdieren (zoals knaagdieren) moet u wel oppassen. Van nature uit ziet de Yorkshire Terrier dit als een prooi. Tegenover andere honden kunnen ze nog weleens overmoedig zijn.

Omgang

Beweging
Het is een actief ras dat graag buiten graaft. Ze passen zich qua beweging goed aan het gezin aan. De Yorkshire Terrier is geschikt voor op een flat.
Opvoeding
De Yorkshire Terrier is een intelligente hond, die vrij vlot kan leren. Voed de hond consequent op en houd de trainingen afwisselend. Een extra puntje is het overattent zijn van de hond. Hierdoor kunnen ze langdurig achter elkaar blaffen. Leer de hond zo snel mogelijk dat hij na een paar keer blaffen genoeg is.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Yorkshire Terrier met stamboom: Yorkshire Terrier Fokkers en Pups in België

Yorkshire Terrier Yorkshire Terrier puppy Yorkshire Terrier

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 25

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!