...

Deze soort teek is erg pijnlijk en moeilijk te verwijderen

teek
5
(5)

Het baasje van Tiko (Patty C.) schrok zich een breuk toen ze een enorme teek op de snoet van haar yorkshire zag zitten.

Hoe hard het baasje “Patty” ook probeerde om met allerhande tekenklemmetjes de enorme teek te verwijderen… , de teek beet van zich af en loste geen millimeter.

Tiko brulde het uit van de pijn: “Ik kreeg de teek er onmogelijk uit, Tiko brulde en trilde zo hard. Dat geluid heb ik nog nooit gehoord.” zegt het baasje. De enigste optie was zo snel mogelijk een bezoek aan de dierenarts brengen.

Nieuwe soort teek

“Deze soort teek is vermoedelijk een nieuwe variant onder de teken. Ook zou deze variant immuun zijn voor de gangbare tekenmiddelen. Eveneens is ze heel moeilijk te verwijderen door de enorme weerhaken met als gevolg, een pijnlijke bedoening. Ook vertelde de dierenarts dat hij de laatste weken meer honden met deze soort van teken had moeten behandelen.” zegt Patty C. “Deze teken zijn enorm groot, hebben een wit lichaam met rode poten en rood hoofd.”

Er zijn een paar honderden varianten. Deze verschillende soorten teken zijn onder te verdelen in twee categorieën. De harde en zachte teken. De harde teken (Ixodes ricinus) is de gewone, houtteek of schapenteek en een van de meest voorkomende teek in België en Nederland. Teken komen wereldwijd voor in bossen, weilanden, parken, tuinen, ook aan de kust in de duinen en heidegebieden.

De Dermacentor reticulatus teek is in Nederland en België ook al regelmatig aangetroffen.  Deze tekensoort is oorspronkelijk niet afkomstig van België en Nederland.

Controleer regelmatig je hond op teken want een tekenbeet kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond. Een teek verwijderen is niet moeilijk als dit op de juiste manier doet. Lees “een teek verwijderen doe je zo

Meer en meer teken deze zomer

Deze zomer zijn er heel wat gevallen van tekenbeten bekend. Warm en vochtig weer…, het ideale klimaat voor teken. Toch willen we waarschuwen, hou de hond een paar weken in observatie na het verwijderen van een teek. Teken kunnen vervelende ziekten met zich meebrengen. Bij honden beperkt de ziekte van Lyme zich meestal tot de gewrichten en veroorzaakt lusteloosheid. Zeldzamer zijn klachten aan het hart, de nieren en de hersenen.

Gebruik NOOIT zeep of andere producten om de teek te verwijderen, hierdoor ontspannen de spieren van de teek en komt er vocht van de teek in de bloedbaan terecht.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!