...

Engelse Cocker Spaniel

Engelse Cocker Spaniel - Engelse Cocker Spaniel Depositphotos 17392277 S
5
(283)

Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniel is een vrolijke en sociale hond. Ze zijn ongelooflijk gehecht aan hun baasjes en zullen er alles aan doen om ze gelukkig te maken. Cocker Spaniels zijn ook erg gehoorzaam en zullen gemakkelijk de instructies van hun eigenaar volgen. Het wordt onaanvaardbaar geacht om een ​​van deze honden voor een lange tijd alleen te laten, omdat ze constant aandacht nodig hebben. De Engelse Cocker Spaniel brengt graag tijd door met zijn gezin en gaat heel goed om met kinderen.

Engelse Cocker Spaniel – FCI Rasgroep 8

De Engelse Cocker Spaniel behoort tot de rasgroep van de Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond, gespecialiseerd in de jacht op houtsnippen.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 39 en 41 cm. – Teven tussen de 38 en 39 centimeter.
Gewicht: Ze wegen tussen de 12,5 en 14,5 kilo.

Hoofd
Het hoofd van de Engelse Cocker Spaniel is goed ontwikkeld. De schedel en voorsnuit zijn even lang. De stop is duidelijk aangegeven. De oren zijn op ooghoogte aangezet. Ze zijn lang en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Dit ras is een evenredig gebouwde jachthond. De rug loopt naar de staartaanzet toe enigszins af. In actie wordt de staart in het verlengde van de rug gedragen. De borst is diep met goed gewelfde ribben. Ze hebben kattenvoeten met dikke voetzolen.

Vacht: Gladde vacht. Aan de oren, de achterzijde van de benen, de broek en de borst is het haar langer.
Kleuren: Eenkleurig rood, zwart, leverkleur en zwart en tan, waarbij alleen wat wit op de borst is toegestaan. De populairste variant is de Cocker met een witte grondkleur en zwarte, leverkleurige of rode aftekeningen.

Engelse Cocker Spaniel Depositphotos_2163597_S

Karakter Engelse Cocker Spaniels

Engelse Cocker Spaniels zijn vrolijke honden. Ze zijn zachtaardig en een erg vriendelijk hondenras. Over het algemeen zijn ze ook redelijk intelligent. Over het algemeen zijn ze vrij gehoorzaam en meegaand. Al kunnen ze af en toe een beetje eigenzinnig zijn. Het nieuwsgierige karakter en het vermogen van deze hond om te bewegen komt voort uit jarenlange selectieve jacht. In het verleden was het een geweldige hulp bij het jagen vanwege zijn mobiliteit en instinct. Deze hond kan echter gevaarlijk zijn als hij onbeheerd is. Je moet het huisdier in de gaten houden tijdens het lopen, want als het iets interessants voelt, zal het dapper alleen op avontuur gaan. Het leven in een kennel is niet aan hun besteedt.

Sociaal

Deze honden kunnen het erg goed vinden met soortgenoten. Ook de omgang met katten en andere huisdieren geeft zelden een probleem. Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Maar ze laten zich zeker niet als speelgoed gebruiken.

Omgang

Het ras Cocker Spaniel is gemakkelijk in de omgang met andere dieren, inclusief katten. Ze ontwikkelen gemakkelijk een gemeenschappelijke taal met kinderen, met wie ze graag spelen en rennen in de tuin. Kleine baasjes kunnen zelfs een balletje slaan met hun Cocker Spaniel-vriend en met ze spelen, hoewel dit nog steeds onder toezicht van hun ouders moet staan. Cocker Spaniels zijn erg sociaal, dus het is voor hen gemakkelijk om ook met andere volwassenen een gemeenschappelijke taal te vinden.

Beweging

Deze honden zijn gefokt om uren achtereen te lopen. Toch vinden ze het al best als u driemaal per dag een blokje om doet en daarnaast af en toe langere wandelingen met hem maakt. Over het algemeen zwemt de Engelse Cocker Spaniel erg graag.

Opvoeding

De Engelse Cocker Spaniel is gemakkelijk te trainen; zelfs beginners kunnen de hond trainen. De hond hoeft niet twee keer iets te horen; ze begrijpen alles de eerste keer. Dit komt door de loyaliteit van de hond en de bereidheid om zijn baasje te plezieren. Het zijn vrij meegaande honden die het hun baas naar de zin wil maken. Zorg dat de hond consequent en met een afwisselende leuke en uitdagende training wordt opgevoed. Op die manier leert hij het snelst.

Engelse Cocker Spaniel Depositphotos_49396469_S

Verzorging

Omdat de vacht gemakkelijk in de knoop kan raken, hebben Engelse Cocker Spaniels – ook wel Cockers genoemd – een zorgvuldige en dagelijkse verzorging nodig. De eigenaar van een Cocker kamt normaal gesproken elke dag de vacht. Ook als ze jong zijn zal dit een dagelijkse routine worden.

Experts raden aan om honden een keer per week de hond te wassen met speciale shampoo. Bij het verzorgen moeten eigenaren van deze gezelschapsdieren speciale aandacht besteden aan de poten en het oorhaar van hun huisdier. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren, omdat ze een veelvoorkomend probleem hebben in dat gebied.

Professionele hondentrimmers verzorgen het haar van een hond naargelang het groeit. Eigenaren met vergelijkbare verzorgingservaring kunnen deze taak zelf uitvoeren.

Voeding

Deze honden onderscheiden zich, net als andere Spaniels, door een uitstekende eetlust en een grote neiging tot overeten en zwaarlijvigheid. Daarom moet het dieet van de hond worden gecontroleerd, waardoor het strikt beperkte porties van hoogwaardig en uitgebalanceerd voedsel krijgt. Veel fabrikanten bieden speciaal voer voor dit ras aan.

Puppy-info

Fokker Engelse Cocker Spaniel met stamboom: Engelse Cocker Spaniel Fokkers en Pups in België

Engelse Cocker Spaniel

Engelse Cocker Spaniel

Engelse Cocker Spaniel

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 283

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!