Engelse Cocker Spaniel

4.8
(144)

Engelse Cocker Spaniel – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, gespecialiseerd in
de jacht op houtsnippen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 39 en 41 centimeter.
Teven tussen de 38 en 39 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 12,5 en 14,5 kilo.
Hoofd
Het hoofd van de Engelse Cocker Spaniel is goed ontwikkeld. De schedel en voorsnuit zijn even lang. De stop is duidelijk aangegeven. De oren zijn op ooghoogte aangezet. Ze zijn lang en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Dit ras is een evenredig gebouwde jachthond. De rug loopt naar de staartaanzet toe enigszins af. In actie wordt de staart in het verlengde van de rug gedragen. De borst is diep met goed gewelfde ribben. Ze hebben kattenvoeten met dikke voetzolen.
Vacht
Gladde vacht. Aan de oren, de achterzijde van de benen, de broek en de borst is het haar langer.
Kleuren
Eenkleurig rood, zwart, leverkleur en zwart en tan, waarbij alleen wat wit op de borst is toegestaan. De populairste variant is de Cocker met een witte grondkleur en zwarte, leverkleurige of rode aftekeningen.

Gedrag

Karakter
Engelse Cocker Spaniels zijn vrolijke honden. Ze zijn zachtaardig en erg vriendelijk. Over het algemeen zijn ze ook redelijk intelligent. Over het algemeen zijn ze vrij gehoorzaam en meegaand. Al kunnen ze af en toe een beetje eigenzinnig zijn. Het leven in een kennel is niet aan hun besteedt.
Sociaal
Deze honden kunnen het erg goed vinden met soortgenoten. Ook de omgang met katten en andere huisdieren geeft zelden een probleem. Met kinderen kunnen ze het goed vinden. Maar ze laten zich zeker niet als speelgoed gebruiken.

Omgang

Beweging
Deze honden zijn gefokt om uren achtereen te lopen. Toch vinden ze het al best als u driemaal per dag een blokje om doet en daarnaast af en toe langere wandelingen met hem maakt. Over het algemeen zwemt de Engelse Cocker Spaniel erg graag.
Opvoeding
Het zijn vrij meegaande honden die het hun baas naar de zin wil maken. Zorg dat de hond consequent en met een afwisselende leuke en uitdagende training wordt opgevoedt. Op die manier leert hij het snelst.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Engelse Cocker Spaniel met stamboom: Engelse Cocker Spaniel Fokkers en Pups in België

het nieuwe puppyboek

Engelse Cocker Spaniel Engelse Cocker Spaniel Engelse Cocker Spaniel

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 144

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets