...

Wandelroutes Friesland

Wandelroutes Friesland
1
(2)

Wandelroutes Friesland en schitterende gebieden in Friesland waar u uw hond kunt laten loslopen

Friesland is een provincie met veel water. Voor honden is het dan ook erg fijn om geregeld te zwemmen en over het strand te kunnen rennen en spelen met andere honden. Een aantal gebieden waar u uw hond kunt laten loslopen in Friesland zijn Schiermonnikoog, Terschelling en Vlieland. Naast deze drie eilanden zijn er nog plekken te vinden voor de hond in Heerenveen en Leeuwarden.

Schiermonnikoog

Het gehele jaar door zijn honden op Schiermonnikoog welkom. Speciaal voor de hondenliefhebber zijn er speciale routes uitgezet, waar u uw hond kunt laten loslopen. Ook op het Noordzeestrand is het toegestaan om uw hond los te laten lopen. Dit strand is ongeveer 15 kilometer lang. Een uitstekende manier om uw hond lekker te kunnen laten ravotten.

Op de rest van het eiland dient de hond aangelijnd te worden en uw hond mag natuurlijk geen andere dieren opjagen.

Hondenroutes Schiermonnikoog

Terschelling

Ook op het eiland Terschelling geldt, dat honden in de stadjes en dorpjes aangelijnd moeten zijn. Daarnaast is het verboden om uw hond in de polder los te laten, in verband met aanwezigheid van schapen.

Waar u wel uw hond mag los laten lopen, is op het strand. Het strand op Terschelling is 30 kilometer lang speelplezier voor uw hond. Ook de drie bossen die Terschelling teld, is het toegestaan om uw hond onaangelijnd te laten lopen.

Vlieland

Het gehele jaar door kunt u uw hond los op het strand laten spelen en ravotten. Het strand van Vlieland is zo’n 13km lang. Een waar paradijs voor uw hond. Ook in het bos is het toegestaan om uw hond onaangelijnd te laten. Uiteraard dient u er voor te zorgen, dat uw hond andere dieren met rust laat.

In de bebouwde kom is het niet toegestaan om uw hond los te laten.

Heerenveen, de Heide

In Heerenveen ligt het natuurgebied de Heide. De heide is van 1 oktober tot 1 mei toegankelijk voor u en uw hond. In deze periode is het toegestaan uw hond onaangelijnd te laten lopen. Een rondje om het meer is een dikke 4 kilometer.

Leeuwarden, de Groene ster

Recreatiegebied de groene ster, ook wel de kleine wielen genoemd. In dit recreatiegebied zijn speciale gebieden waar u uw hond onaangelijnd mag laten lopen. Het is niet toegestaan om met uw hond op het strand en de ligweiden te komen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 1 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!