...

Wandelroutes in Drenthe

drenthe
5
(1)

Wandelroutes Drenthe

Met uw hond door het ven en bos wandelen in de provincie Drenthe

Wilt u een keer lekker met uw hond door het bos of verschillende vennen lopen. Dan is de provincie Drenthe iets voor u en uw hond. Er zijn verschillende bossen en vennen waar u er lekker op uit kunt met uw hond.

Gieten

Het natuurgebied Gieten is ongeveer 2900ha groot. U vind hier verschillende losloopgebieden die zeer de moeite waard zijn om te wandelen. Tijdens de route komt u hunebedden, vennen en heide tegen. Aan de rand van het bos vindt u een groot meer waar de hond lekker kan zwemmen.

Witteveen

Vlakbij Hengelo vindt u het bos van Witteveen. Hier bevindt zich een natuurgebied waar u met uw hond kunt lopen. De ven heeft de naam ‘de visvijver’ en zegt het verder al, u kunt hier uw hond prima laten zwemmen. Uw hond kan op verschillende plekken het water in. De overige wandelroute is zo’n 4,5km lang en is het gehele jaar toegankelijk.

De Lutte

Lutterzand, in de Lutte. Een mooi gebied langs de Dinkel. Voordat u uw hond los kunt laten lopen, dient u eerst een stukje aangelijnd langs het riviertje de Dinkel te wandelen. Langs het riviertje vindt u een gemarkeerde route die u kunt volgen. U komt dan bij het gebied, waar u uw hond los mag laten lopen.

Het gebied is het hele jaar toegankelijk. U kunt de route starten bij Lutterzandweg 12, de Lutte.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!