...

Wandelroutes in Groningen

groningen
0
(0)

Wandelroutes in Groningen voor echte wandelaars

Lopen met uw hond in de natuur, provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn enkele leuke en zeer mooie natuur- en recreatiegebieden die u met uw hond kunt lopen. Enkele van deze routes kunt u uw hond (gedeeltelijk) onaangelijnd laten lopen. Een aantal mooie uitlaatgebieden zijn de Hoornse plas, Kardinge en het Zwaneveldsgat.

Groningen, Hoornse plas

Van oktober tot april mag uw hond door de weeks bij de Hoornse plas los lopen. In de weekenden is het gebied ook toegankelijk voor uw hond, mits aangelijnd. Denk er wel om, dat er maximaal 3 honden per persoon mee mogen. Een ronde om de Hoornseplas is ongeveer twee kilometer lang. Aan de kop bij de Veenweg en de Hoornsedijk zijn twee uitrengebieden. Hier mag uw hond het gehele jaar loslopen.

Groningen, Kardinge

Kardinge is een nieuw natuur- en recreatiegebied in de Provincie Groningen. In dit gebied liggen drie bossen tegen elkaar aan, dit zijn; Beijummerbos, Bevrijdingsbos en Edonbos. De rondes zijn gemiddeld drie of vier kilometer lang, maar door deze routes aan elkaar te koppelen, kunt u één hele grote ronde maken van maar liefst twaalf kilometer. Langs de route vindt u verschillende plassen, waar de hond fijn kan spelen.

Dit gebied is het hele jaar toegankelijk voor u en uw hond.

Kolham, Zwaneveldsgat

In dit gebied is het niet toegestaan om uw hond los te laten lopen. Het zwaneveldsgat vind u aan de noordzijde van het dorp Kolham. Een ronde door dit bos is zo’n 4 kilometer lang.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!