...

Een hond op de werkvloer doet stress verminderen

Een hond op de werkvloer doet stress verminderen
4.8
(109)

Een hond op de werkvloer doet stress verminderen en is daarbij ook nog cool

Veel wetenschappelijke studies hebben geconcludeerd dat een hond op de werkvloer het stressniveau van een persoon op aanzienlijk kan verminderen. Verhoogde werktevredenheid, teamsamenwerking en moraal zijn allemaal gemeld bij werknemers die de werkdag doorbrengen met een hond op de werkvloer.

Vijf goede redenen om met je hond naar het werk te gaan.

Heb je een hond, maar durf je haar niet mee te nemen naar het werk ? We hebben vijf krachtige argumenten om uw baas te overtuigen om akkoord te gaan. Daar is bovendien een goede reden voor, een hond op de werkvloer doet stress verminderen. Alle hondenrassen komen in aanmerking indien ze een goede opvoeding hebben genoten. Natuurlijk hebben kleine hondenrassen de voorkeur.

1. Huisdieren verminderen stress.

Een paar jaar geleden voerden wetenschappers in de Verenigde Staten een experiment uit. Ze verzamelden drie groepen mensen met een hartaandoening. Vrijwilligers met honden kwamen 12 minuten per dag bij elkaar. De tweede groep vrijwilligers kwamen zonder hond bij elkaar en de derde groep deed gewoon niets. De resultaten waren verbluffend: het angstniveau in de eerste groep daalde met 24%, de tweede met 10% en de derde bleef ongewijzigd.

2. Een hond op de werkvloer verhoogt de productiviteit.

Een hond is niet alleen voor vreugde en vriendschap, maar er is ook een verantwoordelijkheid voor de eigenaar. Zorgen voor een huisdier disciplineert een persoon buiten zijn werkplek. De mogelijkheid om gedisciplineerd te zijn helpt de concentratie in het werk. Werknemers zullen efficiënter hun tijd indelen om de taken te voltooien.

3. Honden helpen stress tussen medewerkers in een team verminderen.

Een onderzoek, uitgevoerd door de Banfield dierenkliniek in San Francisco, toonde aan dat 82% van de werknemers loyaler zijn aan bedrijven die huisdieren prefereren, 88% gelooft dat huisdieren op het werk het team moreel verbeteren en ook de communicatie met het management verbeteren . 86% zegt dat de aanwezigheid van dieren stress vermindert.

4. Een hond op de werkvloer versterkt het imago van het bedrijf.

Uit langetermijnobservaties blijkt dat de meeste klanten positief zijn over de interactie met de hond van de werknemer binnen het bedrijf waarmee ze contact hebben opgenomen. De aanwezigheid van een hond heeft een positieve invloed op de communicatie tussen de cliënt en de dienstverlener. En als het bedrijf succesvol is, verbetert het het imago van het bedrijf.

5. Een medewerker zal meer tijd besparen.

Heel vaak haasten mensen zich van het werk naar huis om op tijd met hun hond te wandelen en te voeren. Als werknemers moeten overwerken, worden ze nerveus omdat ze minder tijd hebben om voor hun geliefde hond te zorgen. Maar de hond is een verantwoordelijkheid. Dat is de reden waarom werknemers zich opwinden. Want wanneer de hond, de hele dag bij de eigenaar is, kan de hond op tijd eten, tussendoor even een korte wandeling maken en de werknemer verder werken. De hond is ook veel minder nerveus als hij op het werk bij de eigenaar is.

Bedrijven waar de hond mee mag

Het bedrijf geeft meestal wel enkele “huisdierregels” mee om de beestenboel onder controle te houden en het dierenwelzijn niet uit het oog te verliezen: “Dieren moeten gesocialiseerd zijn met andere mensen en dieren. Ze vragen om een favoriet dekentje en hondenspeelgoedje mee te brengen en de hond rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving. Op de middag gaan ze even ravotten met de hondjes, perfect om het hoofd leeg te maken tijdens een drukke werkdag.”

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 109

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!