Je hond delen is perfect mogelijk

Een hond delen is perfect mogelijk
3
(4)

Een hond delen is perfect mogelijk, soms twijfelen sommige deskundigen wel eens of twee verschillende baasjes wel goed kan zijn voor het hondje. Toch is het best mogelijk om samen voor één hond te zorgen.

Je hebt een drukke baan en eigenlijk te weinig tijd voor je hond, dan is het misschien wel de ideale oplossing voor jou om je hond te delen met iemand anders. Hou er wel rekening mee dat het niet voor alle honden even fijn is om twee woningen en twee personen te hebben die zich bezig houden met de opvoeding en opvang. Het belang van de hond staat hierin wel voorop. Honden die constant moeten schakelen tussen twee personen, kan onrust en stress veroorzaken bij de hond.

De hond uitlaten

Daarom raden wij aan iemand uit de buurt te zoeken die dagelijks en op regelmatige tijdstippen de hond komt uitlaten. Eventueel je hond een paar uur bij zich in huis wil nemen. Er zijn genoeg oudere mensen die omwille van hun leeftijd geen hond meer nemen, maar toch heel erg van honden houden. Dat zijn de perfecte mensen waarop je een beroep kan doen. Het allerbeste is dat die oudere persoon bij u thuis de hond komt gezelschap houden (maar dat is in sommige gevallen niet altijd mogelijk). Eventueel kan je een dogsitter vinden via gespecialiseerde sites. (Dogsitters kunnen zich gratis inschrijven op www.nieuwehond.nl) De beste dogsitters zijn er gewoon en praten niet met de hond.

Samen een hond opvoeden

Als je samen een hond opvoedt, is het belangrijk dat je, net als bij kinderen, op één lijn zit. Maak goede afspraken en zorg dat je hond op die andere locatie ook alles heeft wat hij thuis ook heeft, zoals dezelfde voeding, een mandje en natuurlijk ook een paar leuke speeltjes.

Om stress te voorkomen probeer steeds hetzelfde uur te respecteren wanneer de persoon de hond komt halen of terug brengen. Honden hebben in dit geval routine nodig. Ze kunnen door bepaalde omgevingsgeluiden de tijd heel goed inschatten. Ben je in het weekend vrij, laat de hond even een bezoekje brengen bij de andere persoon indien deze dat natuurlijk wenst. Dit zal ook aangenamer aanvoelen voor de hond en zo raakt de hond niet uit zijn dagelijkse routine.

Wil je een hond aanschaffen, zorg dan dat je voldoende tijd kan vrijmaken voor je hond.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!