...

Boomer

boomer
4.3
(250)

Boomer en Puppy’s

De Boomer of Boemer is een kruising tussen verschillende kleine hondenrassen.

De Boomer (Boemer)is een klein en elegant hondje dat is ontstaan door verschillenden kleine hondenrassen met elkaar te kruisen. Je kan spreken over een mengelmoes van kleur en karakter. Een Boomer bestaat uit een Shih Tzu en een deel Maltezer of Lhasa Apso met een Bolognezer, de Yorkshire Terrier en de Bichon Frise. Deze kruisingen zijn allemaal Boomertjes of Boemer-hondjes. Je kan het zo gek niet bedenken. Omdat alle Boomers bestaan uit verschillende hondenrassen, is geen enkele Boomer hetzelfde. Dat is dan ook de reden dat ze erg verschillen van karakter en vacht. Bij de aankoop van een Boomer puppy kan je best proberen te achterhalen welke hondenras de ouders zijn. Op die manier weet je meer over de eventuele aanleg voor gezondheidsproblemen.

De Boomer is geen rashond, maar een kruising tussen twee verschillende hondenrassen met een schofthoogte van 25 à 35 cm. Boomers zijn er in verschillende kleuren en wegen tussen de 4 en 8 kilogram.

Boomer Karakter

De Boomer is een intelligente en vrolijke gezelschapshond, leergierig, spontaan en niet veeleisend. Ze zijn aanhankelijk en levendig en niet angstig aangelegd. Afhankelijk van de voorouders zal het karakter variëren naargelang de verschillende hondenrassen in de bloedlijn zitten. Is er in de bloedlijn overwegend Shih Tzu’s gebruikt, dan zal het karakter zachtaardiger, absoluut extravert, erg grappig, koppig en intelligent zijn. In geval binnen de kruisingen meer het type terriër is gebruikt zal het Boomertje wat eigenwijzer zijn met meer jachtinstinct. In het algemeen is het karakter moeilijk te voorspellen. Toch zullen fokkers trachten naar een mooie, intelligente en vrolijke gezelschapshond.

Opvoeding

Boomers zijn makkelijk op te voeden. Voed de hond consequent op en houd de trainingen afwisselend. Als er bezoek komt blaft hij uit enthousiasme. Een extra puntje is het over attent zijn van de hond. Extra aandacht mag uitgaan naar het afleren van overmatig blaffen.  Leer de hond zo snel mogelijk dat het na een paar keer blaffen genoeg is. Goede afspraken maken de beste vrienden. De Boomer is een typische gezelschapshond die graag bij zijn familie is. Met kinderen kan hij heel goed omgaan. De hond is niet kieskeurig, voor geluk heeft hij niet veel nodig: een zachte hondenmand en een beetje eten van je tafel! Maar vlei jezelf niet. Een Boomer wordt niet ‘perfect’ geboren. Training en opleiding moeten een belangrijke plaats in het leven van de hond innemen.

Een Boomer is gemakkelijk te trainen. Ze houden ervan hun eigenaar te behagen en houden van beloningen in de vorm van hondensnoepjes en gebaren van aandacht. Knuffelen, spelen en samen wandelen vindt de Boomer geweldig. Ook andere dieren in huis vindt deze hond helemaal prima. Zelfs met katten kan deze viervoeter goed opschieten. Begin tijdig met de socialisatie.
boomer pup

Onderhoud en verzorging van een Boomer

Het verzorgen van een Boomer is niet eenvoudig, vooral als het gaat om het verzorgen van de vacht van deze hond. De vacht Is meestal langharig maar kan ook ruwharig, krulharig en zeer uitzonderlijk ook kortharig zijn. Veel kleurvarianten zijn mogelijk, twee- en driekleurig wit, zwart, bruin en goudbruin komen voor. Het feit is dat sommige van deze kruisingen snel klitten en soms gevoelig zijn voor allergieën. Dat is ook de reden dat deze gezelschapshondjes regelmatig het trimsalon bezoeken om de vacht kort te houden. De Boomer heeft minstens twee tot drie keer per week een vachtbehandeling nodig. Gebruik goed materiaal, zoals borstels en kammen van goede kwaliteit speciaal voor de vachtverzorging en het toiletteren van de Boomer. Verder is het aan te raden om regelmatig de oren te reinigen en de nagels te knippen indien de nagels niet genoeg afslijten. De meeste honden van dit hondenras hebben de neiging om actief tranen vrij te geven. Daarom kan je gebruik maken van speciaal oogwater en doekjes. Ze helpen het ongemak van het dier te verminderen en houden hun ogen in goede staat. Dat is ook de reden dat er bruine strepen onder de ogen zichtbaar worden.

boomer puppie

Opgelet met Kruisingen en ziekten

Hondenrassen kruisen is een specialiteit op zich en er komt heel wat studiewerk aan te pas. Verkeerde combinaties kunnen zware gevolgen hebben voor het eindresultaat. Een groot probleem zijn de ongecontroleerde nesten, gelegenheidsfokkers en onverantwoorde fokkers die honden kruisen “zonder” afstammingsgegevens. Deze mensen staan meestal niet stil bij de gevolgen van eventuele inteelt, incest en erfelijke ziekten enz.. Welke gezondheid of gedragsproblemen op latere leeftijd opduiken is onbekend.

De beweringen dat kruisingen van verschillende hondenrassen gezonder zijn kloppen niet. Om dit duidelijk te maken illustreren we dit voorbeeld: “Een wiel van een auto past ook niet op een fiets”. Daarbij komt ook nog dat je sommige hondenrassen gewoon niet kan combineren zonder dat er later problemen optreden.

Een slechte fokcombinatie, ook bij Boomers liggen dikwijls aan de basis van een slechte fok met afwijkingen en ongezonde honden / pups. Bij verkeerde kruisingen kunnen zelfs lichamelijke problemen ontstaan die de gezondheid en mobiliteit van het hondje in de weg staan. Dit komt omdat de genetische achtergrond van de ouders meestal onbekend is. Hierdoor kunnen er zelfs nog meer afwijkingen ontstaan dan bij normaal gefokte rashonden.

Boomer puppy kopen

Een Boomer puppy aanschaffen zonder de nodige informatie is niet aan te raden. Aangezien het dikwijls broodfokkers zijn, die Boomer pups aanbieden moet je heel goed oppassen met de aanschaf.

Koop een Boomer puppy steeds in vertrouwen en laat je niet verleiden om een Bommer pup te kopen op een tweedehandssite of marktplaats. Honden zijn levende wezens en verdienen het niet om tussen een oude fiets of kleerkast te koop worden aangeboden. Zoek een erkende fokker met Boomer pups die voldoen aan de eisen van een gezonde Boomer puppy. Een andere mogelijkheid is een hondenasiel waar ze soms een volwassen Boomer kunnen aanbieden ter adoptie. Tot slot zijn er soms Boomer pups te koop bij een particulier in België of Nederland. Let op met advertenties waar ze gratis Boomer pups aanbieden. Dat klopt meestal niet en dit zijn waarschijnlijk oplichters die je in de maling willen nemen. Weel op je hoede tijdens de zoektocht naar een Boomer pup.

Ga langs bij de fokker thuis en vraag of je de reu en het teefje mag zien. De Boomer pups, (idem voor de aanschaf van alle hondenrassen) moeten op en nette plaats in huis verblijven. Niet in de garage of buitenstal. Er moet voldoende speelgoed in de buurt zijn en het mag er zeker niet onfris ruiken. De ouderdieren moeten getest zijn op de aandoeningen. Een gezondheidsverklaring van de dierenarts is niet voldoende. De Boomer pups moeten er speels en verzorgd uitzien, ook beide ouders moeten verzorgde indruk nalaten.

Een kleine hobbyfokker heeft niet meer dan 2 rassen en weet alles van het ras. Dikwijls is er maar één nestje aanwezig. Een goede Boomer fokker wil eerst kennis maken met het gezin en kijken of de pup wel past binnen het gezin. De Boomerpup zal op de leeftijd van 10 a 12 weken de mama mogen verlaten.

Pasgeboren Boemer pups

Probeer een fokker te vinden met pasgeboren Boemer pups. Zo kan je eventueel met deze fokker afspreken om je nu en dan en foto of video te sturen van dit nestje met  pasgeboren Boemer pup’s. Op deze manier krijg je een echte band met je toekomstig vriend of vriendin. Pasgeboren Boemer pups zijn net na de bevalling heel kwetsbaar, dus een bezoekje aan de kennel zal de eerste weken uitgesloten zijn. Een pasgeboren Boemer pup weegt maar een paar gram en zal maar pas na de eerste inenting bezoek mogen ontvangen, dit om levensbedreigende ziekten te vermijden. Ook zijn de meeste honden die pas bevallen zijn niet zo gek op vreemd bezoek.

boomer puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 250

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!