...

Welsh Terrier

Welsh Terrier
3.7
(24)

Welsh Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Wales
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op roofwild, zoals
dassen en vossen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Maximaal 39 centimeter.
Gewicht
Ze wegen ongeveer 9 kilo.
Hoofd
De Welsh Terrier heeft een vlakke schedel en een nauwelijks zichtbare stop. De oren zijn klein en worden gevouwen gedragen. Ze hebben een volledig schaargebit.
Lichaam
Het is een middelgrote hond met een compacte bouw. De borstkas is diep en matig breed. De benen zijn recht en goed gehoekt. Ze hebben kattenvoeten. De hals is matig lang en lichtgebogen.
Vacht
Draadharig en hard.
Kleuren
Roodbruin met zwart, of roodbruin met zwartgrijs.

Gedrag

Karakter
De Welsh Terrier is een oplettende, moedige en waakse hond. Hij heeft een evenwichtig karakter en is vrij zeker van zijn zaak. Ze zijn intelligent en aanhankelijk. Voor een terrier zijn ze behoorlijk gehoorzaam. Het is een hond die graag kuilen graaft.
Sociaal
Tegenover kinderen zijn ze geduldig. Als ze niet goed gesocialiseerd zijn dan worden katten en andere huisdieren als prooi gezien. Tegen vreemden zijn ze wat terughoudend. De reuen kunnen tegenover seksegenoten dominant zijn.

Omgang

Beweging
De Welsh Terrier heeft veel energie en is graag buiten. Onaangelijnd spelen of spelen met de bal zijn hun favoriete bezigheden. Kunt u een dag niet of nauwelijks met de hond lopen, dan past de Welsh Terrier zich meestal aan.
Opvoeding
Het is een slimme hond. Ze hebben snel door wat u bedoelt, maar kunnen deze slimmigheid gebruiken om u om de tuin te leiden. Ze hebben een consequente baas nodig, die veel afwisseling en een vrolijke training geeft.
Verzorging
De vacht van de Welsh Terrier moet minimaal een keer per week goed doorgeborsteld worden. Als het nodig is moet de baard en snor van de Welsh Terrier schoongemaakt en uitgekamd worden. Hiervoor kunt u de slickerbostel gebruiken. Naast de wekelijkse borstelbeurt hoort de Welsh Terrier 2 a 4 keer per jaar getrimd te worden. Knip of scheer de hond niet.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 24

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!