Chinese Naakthond

4.6
(19)

Chinese Naakthond – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
China
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Andere namen, Chinese Gekuifde Naakthond, Chinese naakthond, behaarde varianten krijgen de naam “Powderpuffs”

alles voor dieren bopets

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 28 en 33 centimeter.
Teven tussen de 23 en 30 centimeter.
Gewicht
Ze wegen niet meer dan 5,5 kilo.
Hoofd
De schedel is lang en gewelfd. De stop is duidelijk aangegeven. De neuspunt van de Chinese Naakthond is smal. de oren zijn groot en laag aangezet. Ze worden rechtop gedragen. Bij de Power Puff mogen ze hangen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is recht met sterke lendenen. In actie wordt de staart horizontaal of hoog gedragen. De borst is breed en diep. De benen zijn lang en dun met lange smalle voeten.
Vacht
Het lichaam is vrijwel haarloos. Met een kuif van zacht haar die loopt van de stop tot en met de schedelbasis. Op de voeten en het de laatste deel van de staart bevinden zich ook haren.
Kleuren
Alles is toegestaan. Meest voorkomende kleur is blauwzwart.

Gedrag

Karakter
Chinese Naakthonden zijn slimme, intelligente honden. Ze zijn beweeglijk en levendig. Bij onraad laten ze hun stem horen. Ze hechten zich sterk aan hun baas en zijn alert op wat er in hun omgeving gebeurt. Ze zijn dus heel aanhankelijk en trouw. Deze vrolijke hondjes zijn ontzettend slim en leergierig. Soms wat terughoudend naar vreemden.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze redelijk goed overweg. Doordat de Chinese Naakthond erg druk is kan hij beter niet bij al te drukke kinderen gehouden worden. Met soortgenoten en andere huisdieren kunnen ze redelijk goed overweg. Tegenover onbekenden stellen ze zich terughoudend en waakzaam op.

Omgang

Beweging
De Chinese Naakthond past zijn bewegingsbehoefte aan het gezin aan. Hou er rekening mee dat huidbeschadiging vaak blijvende en zichtbare littekentjes op de huid van een naakthond achterlaten. Behoed de hond daarom tegen al te ruige boswandelingen en wild stoeien met andere honden.
Opvoeding
Ze zijn vrij makkelijk op te voeden. Wees altijd consequent en besteed veel aandacht aan een goede socialisatie.

Vachtverzorging van de Chinese Naakthond

Het woordje “Naakthond” laat al verstaan dat dit ras weinig vacht heeft, toch is er een aangepaste lichaamsverzorging nodig voor dit hondenras. De huid van dit haarloos hondenras moet regelmatig behandeld worden met vochtinbrengende middelen. Het is aan te raden ook de kuif (op het hoofd) en het haar op de staart en poten regelmatig te kammen.

Benodigd materiaal

De benodigde materialen zijn een borstel, een veiligheidsscheermes, een grove kam en een tondeuse. Wat zeker niet mag ontbreken is babyolie of een gezichtscrème.

Werkwijze

De Chinese Naakthond moet regelmatig gewassen worden met een aangepaste shampoo. Na het wassen zal er een goede vochtinbrengende lotion (babyolie) gebruikt worden om de huid in conditie te houden. Het lange haar op de kop en staart van de hond moet goed en zeker droog geföhnd worden waarbij een goede borstel wordt gebruikt. De controle in beide hoorgangen is nodig, evenals het verwijderen van de haargroei in beide oren. Wees voorzichtig tijdens het borstelen om de huid van deze prachtige hond niet te beschadigen. Littekens blijven altijd zichtbaar !!!

Tip: Om de huid van een Chinese Naakthond in optimale conditie te houden is het aan te raden steeds kwaliteitsvoer te gebruiken. Dit hondenvoer bevat de juiste vitaminen die zorgen voor een perfecte huid.

Puppy-info

Voor de aanschaf van een Chinese Naakthond puppy met stamboom ga je best eerst ten rade bij een erkende fokker, kennelclub of rasvereniging. Deze mensen zijn het best geplaatst u meer informatie te geven over dit uniek hondenras.

Zoek perfecte hondennamen voor dit prachtig en klein hondenras. Gebruik een korte en krachtige roepnaam voor deze bijzondere honden. Op die manier kan je tijdens het trainen bepaalde commando’s gemakkelijk en duidelijk overbrengen. Zo ontstaan er ook geen misverstanden.

Chinese Naakthond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.6 / 5. Aantal beoordelingen: 19

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets