Cao Da Serra Da Estrela

Estrela Mountain Dogs
0
(0)

Cao Da Serra Da Estrela – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Portugal
Huidige en oorspronkelijke taken
Kuddebewaker en waakhond
van huis en erf

De cão da Serra da Estrela is een hondenras, genoemd naar (en karakteristiek voor) de Portugese bergketen Serra da Estrela. De naam van het ras betekent simpelweg hond van de Serra da Estrela. Andere naam is de Portugese herder.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 65 en 72 centimeter.
Teven tussen de 62 en 68 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 30 en 50 kilo.
Hoofd
Het hoofd is lang, groot en enigszins rond. De schedel en voorsnuit zijn evenlang. De oren zijn vrij dun en klein. De ogen zijn middelmatig groot.
Lichaam
De Cao Da Serra Da Estrela heeft een rechte en sterke rug. De staart reikt tot aan de sprong en heeft een haak aan het uiteinde (dit is een typisch raskenmerk en in het land van herkomst wordt dit ‘gancho’ genoemd). De voeten zijn ovaal van vorm. Wolfsklauwen zijn toegestaan.
Vacht
Lang- en korthaar. Korthaar zijn vrijwel kortharig met een dikke ondervacht. Langharige honden hebben een dikke, zware beharing. Het haar kan recht of golvend zijn.
Kleuren
Zandkleurig tot hertenrood.

Gedrag

Karakter
De Cao Da Serra Da Estrela is een intelligente en sobere hond. Ze zijn erg gehecht aan het gezin. Over het algemeen zijn ze behoorlijk gehoorzaam. Het is een hond die eigenzinnig kan zijn en stelt zich niet afhankelijk op. Ze blaffen graag. Deze honden zijn goede bewakers van huis en erf.
Sociaal
Iedereen die tot het gezin behoort inclusief huisdieren en familie, worden door dit hondenras zonder meer geaccepteerd. Tegenover vreemden zijn ze wantrouwend en nemen ze een waakzame houding aan.

Omgang

Beweging
Deze honden moeten minstens anderhalf uur per dag beweging krijgen. Als u een grote omheinde tuin heeft kan de hond deels zelf zijn bewegingsbehoefte bepalen. Als de Cao Da Serra Da Estrela voldoende beweging krijgt is hij in huis doorgaans rustig.
Opvoeding
Het zijn snelle leerlingen. Ze kunnen koppig en eigenzinnig zijn, maar met deze eigenschappen krijgt u alleen te maken wanneer de hond de oefeningen als saai beschouwd. Gebruik veel afwisseling in de oefeningen en wees consequent. Een goede socialisatie is erg belangrijk. De pup moet niet te veel vermoeid worden. Ze groeien erg snel en hebben alle energie nodig om te groeien en sterke botten en spieren te ontwikkelen.
Verzorging
Voor de Cao da Serra Da Estrela is een wekelijkse borstelbeurt voldoende. In de verharingsperiode zal een dagelijkse grondige borstelbeurt nodig zijn. De verharingsperiode is vrij kort maar hevig.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!