Curly Coated Retriever

3
(2)

Curly Coated Retriever – FCI Rasgroep 8

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, opzoeken en
apporteren van waterwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen ongeveer 68,5 centimeter.
Teven ongeveer 63,5 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De hond heeft een lange schedel. Ze hebben redelijk kleine oren en zijn laag aangezet. Curly Coated Retrievers hebben een schaargebit.
Lichaam
De borst is diep en de ribben zijn goed gewelfd. De staart is recht en loopt in een punt toe. De benen zijn gespierd met ronde compacte voeten. De hals is middelmatig lang en mag niet grof zijn.
Vacht
In elkaar gedraaide krulvacht. De vacht is waterafstotend. Op het hoofd en de benen is het haar kort en zonder krullen.
Kleuren
Effen zwart en effen leverkleur.

Gedrag

Karakter
Curly Coated Retrievers zijn intelligent, vriendelijk en soms ook onstuimig. De reuen zijn wat zelfstandiger en dominanter dan de teven. Het reukvermogen is uitstekend ontwikkeld. Ze zijn zeer waaks en in nood springen ze voor hun gezin in de bres.
Sociaal
Met kinderen zijn ze geduldig. Al moeten de kinderen de hond wel in zijn waarde laten. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende houding aan. Met andere honden kunnen ze het redelijk goed vinden. De reuen kunnen zo nu en dan dominant zijn tegenover soortgenoten.

Omgang

Beweging
De hond past zich redelijk goed aan en kan gehouden worden als gezinshond. Toch zijn ze onvermoeibaar en zijn ze erg graag bezig. Het best komt de Curly Coated Retriever tot zijn recht in een sportief gezin. Ze zijn dol op zwemmen en apporteren. Wordt er aan zijn bewegingsbehoefte voorzien, dan zijn ze in huis vrij rustig. Krijgt deze hond te weinig beweging, dan kan hij ronduit lastig worden.
Opvoeding
Ze kunnen een beetje eigenzinnig zijn. De hond is vrij laat volwassen. Doordat ze erg intelligent zijn, pakken ze dingen snel op. De eigenaar moet geduld hebben en de training moet de hond uitdaging bieden. Op deze manier leert hij het snelst.
Verzorging

Curly Coated Retriever

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!