...

Mastin Espanol

Mastin Espanol
4.4
(17)

Mastin Espanol – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Spanje
Huidige en oorspronkelijke taken
Kuddebewaker

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 78 centimeter.
Teven minimaal 74 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Mastin Espanol heeft een groot en sterk hoofd. De stop is licht. De hangende oren zijn middelgroot en driehoekig van vorm. De ogen zijn in verhouding klein en zijn amandelvormig.
Lichaam
Deze honden zijn groot, zwaar en gespierd. De romp is langer dan hoog. De rug is recht en gespierd. De buik is weinig opgetrokken. En de borst is breed en diep. Mastin Espanol hebben een redelijk gehoekte achterhand. De hals is breed, krachtig en goed gespierd.
Vacht
Stokhaar met veel ondervacht.
Kleuren
Eenkleurig geel, rood, zwart, wolfsgrauw en roodbruin.

Gedrag

Karakter
De Mastin Espanol is een intelligente en zelfstandige hond. Ze zijn moedig en hebben veel zelfvertrouwen. Het is in doorsnee een rustige hond. Voor zichzelf is hij hard. Ze zullen u en het gezin verdedigen maar blaffen weinig
Sociaal
Het gezin is voor de Mastin Espanol het belangrijkst. Zijn taak als waakhond neemt hij zeer serieus. Het is een zeer sterke hond, die alleen zijn kracht gebruikt als het noodzakelijk is. Met kinderen en andere huisdieren kunnen ze het goed vinden. Tegenover seksegenoten kunnen ze minder harmonieus zijn.

Omgang

Beweging
Deze honden hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Ideaal zou een goed omheinde tuin zijn waarin de Mastin Espanol zijn eigen lichaamsbeweging kan bepalen. Zo nu en dan kunt u de hond meenemen naar het bos om hem wat andere indrukken op te laten doen. De hond kan prima buiten gehouden worden. Voor het stadsleven is hij minder geschikt.
Opvoeding
Dit hondenras hoort op een consequente en liefdevolle manier opgevoed te worden. Een harde opvoeding werkt averechts. Het ras leent zich niet voor urenlange trainingsessies. Een goede socialisatie is bevordelijk voor een juiste karakterontwikkeling.
Verzorging
De vacht van de Mastin Espanol moet een keer in de week geborsteld worden. Hiervoor kunt u een herderharkje gebruiken. Zit de Mastin Espanol in de verharingsperiode, dan moet hij meerdere malen geborsteld worden.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!