Eurasier

4
(5)

Eurasier – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 52 en 60 centimeter.
Teven tussen de 48 en 56 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 22 en 30 kilo.
Teven wegen tussen de 18 tot 26 kilo.
Hoofd
De voorsnuit en schedel van de Eurasier zijn ongeveer evenlang. Ze hebben een duidelijke voorhoofdsgroef. De neusrug is recht. De oren zijn driehoekig en middelgroot. De ogen zijn amandelvormig. Eurasiers hebben een schaar- of tanggebit,
Lichaam
Het lichaam van de Eurasier is iets langer dan hoog. De rug is gespierd en recht. De borst reikt tot de ellebogen. De schouders zijn middelmatig lang en liggen schuin. De voeten zijn rond en gesloten, met goed gewelfde tenen.
Vacht
De bovenvacht is stevig en los aanliggend. De ondervacht is middellang en dik.
Kleuren
Rood tot blond, wolfsgrijs en zwart.

Gedrag

Karakter
Eurasiers zijn kalme en vriendelijke honden. Ze zijn intelligent en redelijk gehoorzaam. Het zijn honden die weinig blaffen. De Eurasier is trouw aan zijn eigen mensen en waakt over huis en haard. Als kennelhond zijn ze niet geschikt.
Sociaal
Honden van dit ras gaan goed om met soortgenoten en met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Socialiseer ze van jongs af aan goed met andere dieren zoals katten. Dan hoeft u later als ze volwassen zijn geen problemen te verwachten.

Omgang

Beweging
Ze hebben veel beweging nodig. Naast driemaal daags is het aanbevolen om de hond minimaal een uur lang te laten rennen of spelen. De hond apporteert ook graag.
Opvoeding
Ze zijn over het algemeen niet moeilijk op te voeden. Wees altijd duidelijk en consequent tegen een Eurasier. Hij leert het snelst met een afwisselende training.
Verzorging

Eurasier met puppy

het nieuwe puppyboek

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets