Beauceron

3.5
(41)

Beauceron – FCI Rasgroep 1

Schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Herdershond en waakhond

Andere namen, Berger de Beauce, Bas-Rouge, Beauce Shepherd, Chien de Berger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 65 tot 70 centimeter.
Teven 61 tot 68 centimeter.
Gewicht
Tussen de 30 en 50 kilo.
Hoofd
De Beauceron heeft een plat voorhoofd en een lichte stop. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Dit ras hoort een open gezichtsuitdrukking te hebben. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Dit hondenras is sterk en gespierd. Ze hebben een rechte rug en brede sterke lendenen. De staart wordt laag gedragen en reikt minstens tot de sprong. De voeten zijn rond en krachtig.
Vacht
De vacht is stug, stevig en aanliggend op het lichaam.
Kleuren
Zwart met bruine aftekeningen of zwart grijs met bruine aftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Beauceron is een intelligente zeer moedige hond. Hij is oplettend en waakt goed. Het is een sportieve hond die graag voor zijn baas werkt. Honden van dit ras zijn bijzonder trouw.
Sociaal
Als honden van dit ras goed gesocialiseerd zijn, dan gaan ze goed om met andere huisdieren. Met kinderen kan hij het doorgaans goed vinden, mits ze niet al te druk zijn. Tegenover vreemden is hij wantrouwig.

Omgang

Beweging
De Beauceron heeft erg veel beweging nodig. 3 maal daags een wandeling is niet genoeg. Laat hem onaangelijnd rennen en spelen. De honden van dit ras apporteren en zwemmen graag.
Opvoeding
Dit ras heeft een consequente, duidelijke en liefdevolle opvoeding nodig. Geef hem veel aandacht en beweging. Laat hem zoveel mogelijk kennis maken met andere mensen, kinderen, andere huisdieren en honden. Op deze manier krijgt u een evenwichtige hond.
Verzorging
De vacht van de Beauceron heeft weinig verzorging nodig. Borstel de hond af en toen met een pennenborstel. In de verharhingsperiode moet er iets vaker geborsteld worden.

Beauceron

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.5 / 5. Aantal beoordelingen: 41

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!