...

Beauceron

Beauceron
5
(372)

Beauceron

De Beauceron is een sterke, slimme en pittige hond met een gewicht van ongeveer 35 kg. Ze zijn geweldige beschermers en metgezellen en zijn vooral geliefd bij vrouwen vanwege hun onstuimige karakter. Hun intelligentie is vergelijkbaar met die van een Border Collie, in een kleiner lichaam.

Beaucerons zijn lang, gespierd, ruig en groot, tot 27 centimeter op de schouder. Ze hebben een donkere, zwarte vacht met mooie rode highlights, zoals de rode aftekeningen op de poten, waarnaar het ras in het Frans de bijnaam kreeg: Bas-Rouge (rode kousen). Beaucerons worden ook gezien in een zwart-grijs-bruine vacht. De donkerbruine ogen op de lange kop kunnen er zelfverzekerd en openhartig uitzien, wat niet wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren. De hond kan uiteindelijk de eigenaar worden in plaats van andersom.

Goed opgeleide en gesocialiseerde Beaucerons zijn nuchtere waakhonden en bewakers, vooral goed met de jongeren en kinderen.

Beauceron – FCI Rasgroep 1

De Beauceron behoort tot de rasgroep van schapenhoeders en veedrijvers.

Land van herkomst: Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken: Herdershond en waakhond

Andere namen, Berger de Beauce, Bas-Rouge, Beauce Shepherd, Chien de Berger

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen 65 tot 70 centimeter – Teven 61 tot 68 centimeter.
Gewicht: Tussen de 30 en 50 kilo.

Hoofd
De Beauceron heeft een plat voorhoofd en een lichte stop. De oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Dit ras hoort een open gezichtsuitdrukking te hebben. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Dit hondenras is sterk en gespierd. Ze hebben een rechte rug en brede sterke lendenen. De staart wordt laag gedragen en reikt minstens tot de sprong. De voeten zijn rond en krachtig.

Vacht: De vacht is stug, stevig en aanliggend op het lichaam.
Kleuren: Zwart met bruine aftekeningen of zwart grijs met bruine aftekeningen.

Geschiedenis

In de 19e eeuw begonnen mensen verschillende soorten herdershonden te kruisen en te verbeteren. Ze wilden een hond maken die beter was voor het hoeden van schapen. Een voorouder van deze hond was er al in de middeleeuwen, maar het verhaal begint dan pas echt. De Beauce is de naam van de hond die door deze fokkerij is ontstaan ​​en die tijdens de industrialisatie als waakhond werd gebruikt. Zelfs tijdens de Eerste Wereldoorlog bleken honden behulpzaam te zijn bij veel andere taken, zoals speuren. Ze werden in die tijd ook als boodschappers gebruikt. Honden worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt op boerderijen in Frankrijk. Buiten Frankrijk en België is de Beauceron nauwelijks te zien. Het ras wordt ook door de Franse politie gebruikt als K-9 politiehond.

Karakter Beauce

De Beauceron is een intelligente zeer moedige hond. Hij is oplettend en waakt goed. Het is een sportieve hond die graag voor zijn baas werkt. Honden van dit ras zijn bijzonder trouw.

Sociaal

Als honden van dit ras goed gesocialiseerd zijn, dan gaan ze goed om met andere huisdieren. Met kinderen kan hij het doorgaans goed vinden, mits ze niet al te druk zijn. Tegenover vreemden is hij wantrouwig.

Omgang en beweging

De Beauce is een intelligent, sterk en atletisch ras dat elke dag veel fysieke en mentale activiteit nodig heeft. Deze hond is niet voor beginnende eigenaren; ze vereisen elke dag verschillende locaties buitenshuis en verschillende soorten lichaamsbeweging. De Beauceron is niet gefokt om schapen te hoeden zoals andere hoedende rassen, maar kan worden getraind om deel te nemen aan hoedende evenementen, beschermingswerk en zelfs behendigheidsproeven. De Beauceron heeft erg veel beweging nodig. 3 maal daags een wandeling is niet genoeg. Laat hem onaangelijnd rennen en spelen. De honden van dit ras apporteren en zwemmen graag.

Opvoeding

Dit ras heeft een consequente, duidelijke en liefdevolle opvoeding nodig. Geef hem veel aandacht en beweging. Laat hem zoveel mogelijk kennis maken met andere mensen, kinderen, andere huisdieren en honden. Op deze manier krijgt u een evenwichtige hond.

Beauceron Depositphotos_4059552_S

Beauceron trainen

Dit ras heeft veel socialisatie- en gehoorzaamheidstraining nodig en is erg intelligent. Ze houden heel veel van hun baasjes en zijn erg loyaal, wat het opvoeden gemakkelijk maakt. Beauce houden niet van fysieke straffen tijdens de training en reageren beter op zachtere methoden. In het begin van de training zullen veel trainingssessies zich richten op het springen, grijpen en happen van de hond. Honden die goed zijn opgeleid en consequent en eerlijk worden behandeld, zullen meestal een gelukkig gedrag hebben.

Voor wie is een Beauceron geschikt

De Beauceron is een grote, krachtige hond en heeft een baasje nodig die hem zowel fysiek als mentaal onder controle kan houden. De hondenbezitter moet ook bereid zijn om vaak met de hond te wandelen en over voldoende uithoudingsvermogen te beschikken. Een appartement is te klein voor een Beauceron en een grote tuin is vereist. Als je niet genoeg ruimte hebt voor een beauce, of als je kleine kinderen hebt, kun je er beter geen kopen. Het zijn geen blaffers, maar ze hebben wel veel ruimte nodig om rond te rennen. Een boerderij zou bijvoorbeeld een geweldig huis zijn voor een beauceron. Als de hond in het asiel belandt, is dat nooit de bedoeling geweest, dus zorg ervoor dat je de hond in zijn behoeften kunt voorzien.

Beauceron dog-6191195_1280

Verzorging van de Beauce

De vacht van de Beauceron heeft weinig verzorging nodig. De Beauceron heeft een dubbele vacht, met een buitenvacht die waterdicht is en een ondervacht die bedekt is met zachte wol. De ondervacht heeft niet veel onderhoud nodig, maar de hond verhaart wel behoorlijk. Nog meer tijdens de tweejaarlijkse rui. Beauceron-nagels moeten regelmatig worden geknipt, omdat honden met lange nagels zichzelf kunnen bezeren door op een problematische manier te lopen en rennen. Borstel tijdens de ruiperiode uw Beauceron wekelijks met een borstel met medium haren, rubberen trimhandschoen of hondenhandschoen om dood haar te verwijderen voordat het op het meubilair terechtkomt. Het bevorderen van nieuwe haargroei is ook een voordeel van regelmatig borstelen.. De oren van een Beaucerons moeten regelmatig worden onderzocht en hun tanden moeten ook regelmatig worden schoongemaakt.

Voeding

De Beauceron is een werkhondenras. Ze hebben goede voeding nodig om hun actieve levensstijl bij te houden. De Beauceron is een actieve en gespierde hond, wat betekent dat het hondenvoer rijk moet zijn aan eiwitten, omega 3 en 6 vetzuren, groenten en natuurlijke koolhydraten.

Gezondheid

Eigenaars van Beauceron moeten zich bewust zijn van tekenen van een opgeblazen gevoel, een gevaarlijke en plotselinge maagaandoening die honden met grote of diepe borst kan treffen. Goede fokkers zullen de gezondheid van de fokdieren van hun honden controleren, zoals allergieën, oogproblemen, hartaandoeningen en heupdysplasie.
Beauceron

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 372

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!