Hamiltonstovare

0
(0)

Hamiltonstovare – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Zweden
Huidige en oorspronkelijke taken
Drijver op hazen en vossen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 53 en 60 centimeter.
Teven tussen de 50 en 57 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 25 en 30 kilo.
Hoofd
Hamiltonstovare’s hebben een lang, droog hoofd. De stop is duidelijk. De oren zijn redelijk hoog aangezet en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is middelmatig lang en krachtig gebouwd. De Hamiltonstovare heeft een diepe borst die verder dan de ellebogen reikt. De buiklijn is licht opgetrokken. De staart reikt tot aan de sprongen. De benen zijn goed gehoekt en gespierd. Ze hebben een lange gespierde hals, en heeft geen losse keelhuid.
Vacht
Gladde, dichte vacht.
Kleuren
De hals, staart en rug zijn zwart. Wit komt voor op de staart, borst, benen en de snuit. De overige delen zijn bruin.

Gedrag

Karakter
De Hamiltonstovare heeft een vriendelijk, rustig karakter. Het reukvermogen is uitstekend en het jachtinstinct is groot. Ze zijn vrij meegaand. De Hamiltonstovare laat zijn stem horen als er onraad is, maar is geen waakhond.
Sociaal
Ze kunnen het van nature goed vinden met andere honden. Ook de omgang met kinderen is goed. Met huisdieren zoals katten en konijnen moeten ze goed gesocialiseerd worden. Dit kan veel verschil maken. Tegenover vreemden zijn ze vriendelijk.

Omgang

Beweging
Dit hondenras heeft erg veel beweging nodig. Neem ze mee op lange wandelingen. Laat de hond alleen onaangelijnd lopen wanneer het geen kwaad kan. Door het aangeboren jachtinstinct willen ze nog weleens de benen nemen.
Opvoeding
Ze zijn aanhankelijk naar hun gezin, maar tevens eigenzinnig. Het is een zelfstandig werkende hond. Daardoor kan de opvoeding langdurig zijn. Deze hond heeft dan ook een eigenaar met veel geduld nodig. Met een zachte en consequente aanpak bereikt u de beste resultaten. Besteed veel aandacht aan het bij de baas komen op commando.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!