Duitse staande hond, draadhaar

3.4
(5)

Duitse staande hond, draadhaar – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond voor verschillende
doeleinden.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 60 en 67 centimeter.
Teven tussen de 56 en 62 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Duitse staande hond is in verhouding met het lichaam. De oren zijn hoog en breed aangezet. Ze worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Duitse staande hond is een gespierde hond. Het lichaam is net zo hoog als dat hij lang is. De borst is diep en breed. De rug is kort. De lendenen zijn gespierd. De staart wordt horizontaal of licht naar boven toe gedragen. De voeten zijn ovaalrond met goed gesloten tenen.
Vacht
Ruwe draadharige vacht.
Kleuren
Zwart en donkerbruin, altijd geschimmeld.

Gedrag

Karakter
Duitse staande honden zijn intelligent en werken graag. Ze hebben een uitstekend uithoudingsvermogen en zijn hierdoor onvermoeibaar. Ze zijn trouw aan hun baas en behoorlijk waaks. De reuen kunnen wat dominant zijn.
Sociaal
Als de hond goed gesocialiseerd is kan hij het uitstekend met kinderen en andere huisdieren vinden. De omgang met andere honden is redelijk goed, al kunnen de reuen dominant zijn. Het zijn over het algemeen goede bewakers.

Omgang

Beweging
Honden van dit ras komen het best tot hun recht in een sportief gezin. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben behoefte aan lange wandelingen. Krijgt de hond de kans om zijn energie kwijt te kunnen, dan is hij in huis rustig. Ze zwemmen en apporteren graag.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren snel nieuwe commando’s. Ze zijn iets dominanter dan de kortharige Duitse staande hond. En hebben een duidelijke en consequente opvoeding nodig.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

het nieuwe puppyboek

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 5

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets