...

Bull Terrier miniatuur

Bull Terrier miniatuur Depositphotos_26569239_S
5
(277)

Bull Terrier miniatuur

De Mini Bull Terrier is een kleinere versie van de Bull Terrier en gedraagt ​​zich in bijna alle opzichten precies hetzelfde. Mini Bulls zijn onverschrokken, avontuurlijke, speelse honden, die graag kattenkwaad uithalen. Als een hond de Clown zou kunnen worden genoemd, zou het de Mini zijn.

De Miniature Bull Terrier is het enige hondenras met een eivormige kop en een vierkant lichaam. Ze zijn erg vermakelijk, vrolijk en ondeugend. Deze kleine terriërs zijn erg actief en sterk en kunnen niet bang zijn. Miniatuur Bull Terriers zijn geweldige metgezellen, en zolang ze vroeg worden gesocialiseerd en geduldig worden getraind, kunnen ze erg aardige honden zijn. Hun schattigheid mag echter niet worden gebruikt als een excuus om ze te laten wegkomen met te veel kattenkwaad.

Bull Terrier miniatuur – FCI Rasgroep 3

De Bull Terrier miniatuur behoren tot de rasgroep van de Terriers.

Land van herkomst: Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken: Vechthond, gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte: Maximaal 35 centimeter.
Gewicht: Ook voor het gewicht zijn er geen rasstandaarden.

Hoofd
De Bull Terrier miniatuur heeft hetzelfde hoofd als zijn grote broer de Bull Terrier, het is een sterk en diep hoofd. Van voren gezien is het eivormig. Tussen de oren is de schedel vlak. De oren zijn klein en dun en worden rechtop gedragen. De kleine ogen hebben een driehoekige vorm. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De rug is kort en sterk. De lendenen zijn goed gespierd. De staart is laag aangezet en dik. De benen van de Bull Terrier miniatuur zijn goed gehoekt en van zwaar bot. De voeten zijn rond en stevig.

Vacht: Kort, glanzend en voelt hard aan.
Kleuren: Effen wit en wit met aftekeningen op het hoofd. Brindle, black-brindle, rood, fawn en driekleur.

Bull Terrier miniatuur Depositphotos_99307526_S

Karakter Bull Terrier miniatuur

De Bull Terrier miniatuur is een vriendelijke spontane hond. In hun jeugd zijn ze erg onstuimig en kunnen ze wel eens iets kapot maken. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Voor pijn zijn ze ongevoelig. Hierdoor kan een ziekte pas in een laat stadium opgemerkt worden. In doorsnee zijn het gezonde honden. Ze kunnen eigenzinnig en erg koppig zijn. In de regel zijn ze erg aanhankelijk voor het gezin.

Sociaal

Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Het zijn honden die goed tegen een stootje kunnen. Als ze goed gesocialiseerd zijn, zullen ze geen problemen geven met andere katten en huisdieren. Tegenover andere honden kunnen sommige Bull Terriers dominant zijn. Het wordt dan ook zeer afgeraden om een reu van dit ras in huis te nemen als er al een reu aanwezig is – ongeacht van welk ras. De confrontatie komt een keer, al kan dat soms jaren duren. Van nature is de hond vriendelijk tegen mens en kind.

Omgang

Mini Bulls hebben een baasje nodig met een stevige hand, een zachte stem, een geweldig gevoel voor humor en veel geduld. Ze moeten worden getraind door een trainer die hen kan laten zien wat ze willen, omdat ze hun mensen graag plezieren. Mini Bulls zijn erg intelligent, nieuwsgierig en onafhankelijk. Veel eigenaren raden clickertraining aan voor hun Mini Bulls. Om MBT’s goed te socialiseren, is het essentieel dat ze regelmatig op een positieve toon worden blootgesteld aan verschillende mensen en omgevingen. Het vroegste dat ze kunnen worden gesocialiseerd is op de leeftijd van 4 weken.

Beweging

Ze hebben redelijk veel lichaamsbeweging nodig. U kunt lange wandelingen door de stad of het bos maken, balspelletjes spelen in de tuin, zwemmen of naast de fiets lopen.

Opvoeding

Zorg er voor dat deze honden zo vroeg mogelijk goed gesocialiseerd worden. Het trekken aan de lijn is een aandachtspunt, omdat eenmaal volwassen ze erg sterk zijn. Heb veel geduld en wees consequent. Gebruik een afwisselende training. Een goede gehoorzaamheidscursus wordt aanbevolen.

Bull Terrier miniatuur

Verzorging Mini Bull Terrier

Behalve elke week een bad en een keer per week poetsen met een zachte borstel of doek, heeft de Miniature Bull Terrier niet veel verzorging nodig. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden getrimd met een nagelknipper of slijper om barsten en splijten van een overgroeide nagel te voorkomen. Oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat vuil en was zich ophopen, wat een infectie kan veroorzaken. Tanden moeten minstens één keer per week worden gepoetst en kunnen vaker worden schoongemaakt door uw dierenarts. Als ze echt heel vuil worden kunne ze een bad gebruiken met aangepaste hondenshampoo voor korte vachten.

Voeding

Bull Terriers zijn klein, maar kunnen risico lopen op overgewicht. Uw dierenarts moet zelfgemaakte dieetplannen goedkeuren, en commercieel voedsel is ook een goede optie voor Miniature Bull Terriers. Hun dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Mini Bull Terriers kunnen baat hebben bij trainingshulpmiddelen zoals traktaties, maar het is belangrijk om te kijken hoeveel uw hond eet, omdat dit tot obesitas kan leiden. Lees meer over welke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden om te eten en welke niet door onze link te bezoeken. Als u bang bent dat uw hond te zwaar wordt of zijn dieet moet veranderen, neem dan contact op met uw dierenarts. Uw hond heeft altijd schoon, vers water nodig.

Puppy info

De Miniature Bull Terrier Club vereist meestal dat fokkers de gezondheid van vader, moeder en hun puppy’s testen. Puppy’s kunnen plotseling mank lopen, dus zorg ervoor dat sommige van hun activiteiten worden beperkt. De fokker van wie u uw hond koopt, kan best lid zijn van club en in staat zijn om resultaten te geven van gezondheidstests voor hart- en nierproblemen, doofheid, knieluxatie en lensluxatie in het oog.

Het hondenras, in combinatie met hun snelle groei, hoge spierdichtheid en gewicht, kan ervoor zorgen dat ze plotseling kreupel worden. Hun gewrichten kunnen het extra gewicht vaak niet aan totdat de hond volgroeid is. Als puppy moeten ze voldoende beweging krijgen om in goede conditie te blijven. Maar let op, consistente beweging, een snelle groeisnelheid en een zwaar gewicht en sterke spierspanning kunnen het gemakkelijk maken voor een puppy om kreupel te worden. Vanwege het hondenras en de hoeveelheid beweging die ze nodig hebben, kunnen de gewrichten van puppy’s de extra druk vaak niet aan voordat ze volgroeid zijn.

Bull Terrier miniatuur Depositphotos_176302168_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 277

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!