...

Petit Basset Griffon Vendeen

petit-basset-griffon-vendeen
3.2
(6)

Petit Basset Griffon Vendeen – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Meutehond, voor de jacht
op konijnen.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Tussen de 34 en 38 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Petit Basset Griffon Vendeen heeft een licht gewelfde schedel. De snuit heeft een vierkant uiteinde. De oren zijn smal en worden hangend langs de schedel gedragen. Ze reiken net niet tot het uiteinde van de neus.
Lichaam
Het lichaam van de Petit Basset Griffon Vendeen is rechthoekig. De staart is hoog aangezet en wordt sabelvormig gedragen. Ze hebben een diepe borst. De benen zijn recht met goed gesloten tenen.
Vacht
Harde, niet te lange vacht.
Kleuren
– Eenkleurig: vaalrood, witgrijs.
– Tweekleurig: Wit met grijze, rode, zwarte of oranje vlekken.
– Driekleurig: Wit met zwart en rood en wit met haaskleurig en rood.

Gedrag

Karakter
De Petit Basset Griffon Vendeen is vrolijk en opgewekt. Ze zijn beweeglijk en levendig. Ze zijn sociaal en gevoelig voor stemmingen in huis. Ze zijn erg aanhankelijk en kunnen eigenzinnig zijn.
Sociaal
Van nature uit is dit een heel sociaal ras. Ze gaan dan ook uitstekend om met kinderen, soortgenoten maar ook met andere huisdieren zoals katten en konijnen. Worden uw kinderen te druk, dan zal de Petit Basset Griffon Vendeen zich terug trekken.

Omgang

Beweging
Deze honden kunnen urenlang achter elkaar doorlopen. Komt het u een dag niet uit om lange wandelingen te maken, dan zal de hond niet vervelend gaan doen. Ook vind dit ras het erg leuk om te spelen en te ravotten in de tuin. Omhein uw tuin wel degelijk.
Opvoeding
Het is een zelfstandig werkende hond. U kunt niet van hem verwachten dat hij heel veel leert. Toch kunt u hem het en ander bijbrengen. Wissel trainingsessies af met leuke spelletjes en beloon de hond voor goed gedrag.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!