Ierse Terrier

3.3
(4)

Ierse Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Zelfstandig werkende
jachthond op kleinwild,
waakhond en
ongedierteverdelger.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 46 tot 50 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ruim 12 kilo.
Teven wegen ruim 11 kilo.
Hoofd
De Ierse Terrier heeft een smal en lang hoofd met een vlakke schedel. Ze hebben kleine V-vormige oren. De ogen zijn klein en mogen niet uitpuilen.
Lichaam
Het zijn krachtig gebouwde honden. De lendenen zijn breed en krachtig. De staart wordt vrolijk gedragen. De borst is diep maar niet breed. De voeten zijn vrij rond en middelmatig groot. De nek is is vrij lang en droog.
Vacht
De bovenvacht is hard. De ondervacht is fijner van structuur.
Kleuren
Effen geelrood, tarwekleurig of lichtrood.

Gedrag

Karakter
De Ierse Terrier is een temperamentvolle en zeer moedige hond. Ze zijn redelijk waaks. Het zijn geen allemansvrienden. Ze hechten zich sterk aan het gezin. Het is voor hun een straf als ze lang alleen worden gelaten. Ze zijn speels en hebben veel energie.
Sociaal
Tegenover kinderen zijn ze tolerant. Ze beschermen hun gezin en terrein tegen kwaadwillenden. Deze hond is in doorsnee strijdvaardig ten opzichte van andere honden. Met een goede socialisatie is dit in banen te leiden, maar nooit helemaal uit te sluiten. Leer de pup op jonge leeftijd dat u het jagen op katten en andere dieren afkeurt.

Omgang

Beweging
De Ierse Terrier is een onvermoeibare werkhond. Ze hebben dan ook veel beweging nodig. Ze zijn dol op balspelletjes en lekker spelen in de natuur. Wanneer de hond voldoende beweging krijgt, dan is hij vrij rustig in huis.
Opvoeding
Een Ierse Terrier dient zeer consequent en met strakke hand, maar zeer zeker ook met gevoel en veel liefde te worden opgevoedt. Zorg dat de training afwisselend is, zodat zijn aandacht niet verslapt.
Verzorging
De Ierse Terrier moet minimaal twee keer per week geborsteld worden. Hiervoor kunt u een slickerborstel gebruiken. Daarnaast moet de Ierse Terrier tweemaal per jaar geplukt worden. Hierbij worden de dode en losse haren uit de vacht geplukt, zodat de nieuwe vacht kan groeien. De Ierse Terrier mag niet geschoren worden.

 

alles voor dieren bopets

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets