Fila Brasileiro

0
(0)

Fila Brasileiro – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Brazilie
Huidige en oorspronkelijke taken
Waak- en speurhond,
jachthond op grote
katachtigen

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 70 tot 85 centimeter.
Teven tussen de 65 tot 70 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen minimaal 50 kilo.
Teven wegen minimaal 40 kilo.
Hoofd
De snuit van de Fila Brasileiro is iets korter dan de schedel. De stop is glooiend en de wenkbrauwen zijn goed ontwikkeld. De snuit is breed, diep en krachtig. De grote oren worden hangend gedragen en hebben een V-vorm. De ogen zijn middelgroot en hebben een amandelvorm. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
De Fila Brasileiro heeft een rechthoekige bouw. Ze zijn breed en sterk. Het kruis is even breed of breder dan de borstkas. De borst is breed, diep en reikt tot de ellebogen. De nek is kort en zeer gespierd.
Vacht
Kort, zacht en dicht.
Kleuren
Allerlei kleuren.

Gedrag

Karakter
Voor zijn baas is de Fila Brasileiro een aanhankelijke, zachtaardige en gehoorzame hond. De hond is zelfverzekerd, moedig en hard voor zichzelf. Ze zijn erg waaks. In huis zijn ze vrij rustig.
Sociaal
Tegenover kinderen die tot het gezin behoren zal deze hond geen problemen geven. Wanneer de Fila Brasileiro op jonge leeftijd goed gesocialiseerd is dan zal de omgang met andere huisdieren goed gaan. Tegenover vreemden kunnen ze zich agressief of ontwijkend opstellen. Een drukke woonwijk is dan ook geen geschikte plek voor deze honden. Tegenover andere honden zijn ze behoorlijk dominant.

Omgang

Beweging
In het beste geval heeft de Fila Brasileiro een groot omheind terrein waar hij zijn eigen lichaamsbehoefte kan bepalen. Neem de hond zo nu en dan mee naar onbekend terrein om hem nieuwe indrukken op te laten doen.
Opvoeding
Dit is geen hond voor mensen met weinig ervaring. De eigenaar moet zeer stevig in zijn schoenen staan en een natuurlijk overwicht hebben. Voed hem in alle rust en harmonie op. Trek veel tijd uit voor een goede socialisatie.
Verzorging
Een Fila Brasileiro heeft weinig vachtverzorging nodig. Borstel de hond een keer in de week met een harenborstel. Als de Fila Brasileiro in de rui is, kunt u gebruik maken van een massagehandschoen. Hiermee kunt u de losgekomen vacht eenvoudig verwijderen. Geef de Fila Brasileiro een zachte lichtplaats om eeltplekken op de drukplaatsen te voorkomen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!