Cesky Terrier of Boheemse Terrier

0
(0)

Cesky Terrier of Boheemse Terriër – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Tsjechië
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen 29 centimeter.
Teven 27 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 6 tot 10 kilo.
Hoofd
Cesky Terriers hebben een vrij lang hoofd. De stop is zichtbaar. De neusrug is recht. De oren hebben een driehoekig vorm en worden hangend gedragen. De ogen zijn middelmatig groot en worden verbogren onder de wenkbrauwen. Ze hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het lichaam is middelmatig lang. Het kruis is goed gespierd, matig rond en gewelfd. De staart is niet te hoog aangezet en ongeveer 20 centimeter lang. De benen zijn rechtstandig. Cesky Terriers hebben tamelijk grote voeten en de tenen zijn gewelfd.
Vacht
Dichte langharige vacht. De vacht is licht golvend.
Kleuren
Grijsblauw.

Gedrag

Karakter
Cesky Terriers zijn intelligent en stabiel. Voor zijn eigen mensen is hij aanhankelijk. Ze passen zich goed aan en kunnen daardoor prima op een flat of het platteland leven. Voor een terrier zijn ze behoorlijk gehoorzaam, zachtaardig en meegaand.
Sociaal
Met kinderen gaan ze goed om. Ook de omgang met soortgenoten en andere dieren verloopt goed. Tegenover vreemden nemen ze een afwachtende houding aan.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. Maak geregeld lange wandelingen met ze door het bos. Ze spelen graag achter in de tuin.
Opvoeding
De Cesky Terrier is niet moeilijk op te voeden. Ze zijn intelligent en werken graag voor hun baas. Socialisser ze al vroeg met andere mensen, dieren en situaties.
Verzorging

Cesky Terrier of Boheemse Terrier Cesky Terrier of Boheemse Terrier

het nieuwe puppyboek

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets