...

Irish Softcoated Wheaten Terrier

Irish Softcoated Wheaten Terrier Depositphotos_311434046_S
4.9
(144)

Irish Softcoated Wheaten Terrier

De Irish Softcoated Wheaten Terrier is het ideale huisdier. Het zijn ook ideale gezinshonden omdat ze gemakkelijk te trainen en te socialiseren zijn. Bovendien brengt The Wheaten graag tijd door met kinderen. Ze kunnen overal naartoe, zelfs restaurants, voetbal of kamperen gaat zonder problemen met deze viervoeter. Ze vinden het heerlijk om tijd met hun gezin door te brengen maar houden er niet van om lange tijd alleen te zijn.

Irish Softcoated Wheaten Terrier – FCI Rasgroep 3

De Irish Softcoated Wheaten Terrier behoort tot de rasgroep van de Terriërs.
Temperament: Levendig, Speels, Trouw, Intelligent, Aanhankelijk, Energiek
Levensverwachting: 12 tot 15 jaar

Land van herkomst: Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken: Jachthond en waakhond.

Uiterlijk

Schouderhoogte: Reuen tussen de 46 en 47,5 cm. – Teven tussen de 43 en 46 cm.
Gewicht: Reuen wegen ongeveer 15 kg. – Teven wegen iets minder.

Hoofd
Het hoofd is lang en krachtig, met een vlakke schedel. De stop is duidelijk. De snuit mag niet langer dan de schedel zijn. De oren zijn klein tot middelgroot. Wheaten Terriërs hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het lichaam is kort en diep. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen. De benen zijn recht en gespierd. De voeten zijn klein en gesloten. De Wheaten Terriër heeft een sterke droge hals die middelmatig lang is.

Vacht: Ze hebben een fijne en zijdeachtige vacht. De vacht is licht gegolfd tot licht gekruld.
Kleuren: Licht tarwekleurig tot roodachtig goud.

Geschiedenis

De Irish Softcoated Wheaten Terrier wordt ook wel de Wheaten genoemd. Deze hond komt oorspronkelijk uit Ierland en wordt beschouwd als een van de vier Ierse Terriër-rassen. Er wordt aangenomen dat de Wheaten al meer dan 200 jaar in Ierland woont. Vóór de moderne landbouwmethoden waren deze honden de beste vriend van de arme boer. Ze waren in staat om alle noodzakelijke taken uit te voeren: erven en vee bewaken, op otters en dassen jagen, ongedierte doden en kuddes hoeden.

Irish Softcoated Wheaten Terrier Depositphotos_108557524_S

Gedrag

Deze mooie grote honden zijn echter niet geschikt voor het leven in een kennel omdat het oorspronkelijk boerderijhonden waren. Wanneer ze in een kennel worden opgesloten, bewijzen hun eigenaren hen absoluut een slechte dienst. De Irish Soft Coated Wheaten Terrier is aanzienlijk gemakkelijker in de omgang dan andere terriërrassen. Ze zullen hun territorium beschermen als dat nodig is, maar ze zijn niet agressief.

Karakter

De Wheaten Terrier is een vrolijke, extraverte, actieve en speelse hond. Ze zijn intelligent en leergierig. Ze zijn gehecht aan het gezin en waken uitstekend. Ze zijn erg zelfverzekerd en niet afhankelijk.

Sociaal

Als de Wheaten Terrier een goede opvoeding kreeg zal hij uitstekend omgaan met kinderen. De hond kan redelijk met katten en andere huisdieren opschieten, mits hij goed gesocialiseerd is. Ze gaan goed om met soortgenoten, maar het blijven wel echte terriërs. Ze zijn waakzaam, maar over het algemeen vriendelijk tegen bekenden en onbekenden.

Omgang

Als je een fan bent van dit ras en van plan bent er een te adopteren, is het belangrijk om te onthouden dat consistente en eerlijke training vereist is. Elk gebrek aan consistentie in training zal waarschijnlijk resulteren in een hond die zich slecht gedraagt ​​- een hond die uit de achtertuin zal ontsnappen en op iedereen zal springen die het huis binnenkomt.

Een Irish Softcoated Wheaten Terrier zal het niet tolereren dat hij van zijn familie wordt gescheiden. In feite zal een Wheaten die uit zijn familie is verwijderd, de wereld zijn ongenoegen laten weten door te blaffen en het gazon in de achtertuin op te graven. Het wordt aanbevolen dat eigenaren hun Wheaten regelmatig wandelingen en gehoorzaamheidstraining geven. Als alternatief kunnen ze hun hond onderdompelen in behendigheidsactiviteiten. Ze moeten hun huisdier echter aan de lijn houden – als gevolg van de onverzadigbare behoefte van de hond om alles wat beweegt te achtervolgen.

Beweging

De Wheaten Terrier is een actieve hond die graag buiten speelt. Als ze buitenshuis de kans krijgen om genoeg energie te verbruiken, dan zijn ze in huis doorgaans rustig. Ze vinden het leuk om in de tuin balspelletjes te spelen.

Opvoeding en training

De Wheaten Terrier is goedgehumeurd, aanhankelijk, loyaal en zachtaardig, maar af en toe koppig. Door zijn intelligentie kan hij alles leren wat een man hem kan leren. Wel is een zachte opvoeding met stevige commando’s vereist; anders zal hij in opstand komen tegen een harde behandeling. Ze zijn intelligent en leren vrij vlot. Leer ze goed het verschil tussen wat wel en niet mag. De training moet voor hem een uitdaging zijn. Zijn enthousiasme kunt u vasthouden door veel afwisseling te bieden.

Irish Softcoated Wheaten Terrier Puppy training

Een Irish Softcoated Wheaten Terrier-puppy moet zo snel mogelijk beginnen met trainen. Het is voor hen mogelijk om goed gedrag aan te leren, zelfs als ze 8 weken oud zijn. Het is belangrijk om niet te wachten tot ze 6 maanden oud zijn om ze te trainen. Dit komt omdat een oudere hond moeilijker te hanteren en moeilijker te trainen zal zijn. Daarnaast wordt aanbevolen om een ​​Irish Softcoated Wheaten Terrier-puppy tussen 10 en 12 weken oud naar de puppyklas te brengen. Daar kunnen ze socializen met andere puppy’s en vertrouwd raken met een nieuwe omgeving.

Het is belangrijk om te begrijpen dat veel puppytrainingen vereisen dat de puppy’s van hun studenten bepaalde vaccins hebben. Dierenartsen raden ook vaak aan om puppy’s uit de buurt van openbare plaatsen en andere honden te houden totdat ze hun puppyvaccinatie hebben voltooid, waaronder hondsdolheid, hondenziekte en parvo-virus. In plaats van een formele training, kunnen gezinnen hun puppy’s thuis beginnen te trainen en ze aan familie en vrienden voorstellen. Dit helpt de puppy’s op te groeien tot rustige en verstandige volwassenen.

Irish Softcoated Wheaten Terrier Depositphotos_303626264_S

Verzorging Irish Softcoated Wheaten Terrier

Bij de Softcoated Wheaten Terrier is een dagelijkse verzorging thuis nog steeds vereist en worden regelmatige uitstapjes naar de trimmer aanbevolen. De vacht van de Irish Softcoated Wheaten Terrier verhaart niet in voor- en najaar en losse haren blijven grotendeels in de vacht hangen. Hierdoor moet de hond ongeveer twee keer per week goed gekamd worden. De vacht van de Wheaten Terrier wordt niet geplukt maar met een schaar in model geknipt.

Naast de basisverzorging moeten tanden regelmatig worden gepoetst met een door dierenartsen goedgekeurde tandpasta voor huisdieren. Dit komt hun algemene gezondheid ten goede en zorgt voor een aangename ademgeur. Teennagels moeten ook worden bijgesneden wanneer dat nodig is; meestal is eens in de twee weken prima. Uw wekelijkse controle op oorvuil, roodheid of vieze geuren kan u helpen mogelijke infecties te identificeren. Als de oren er vuil uitzien, gebruik dan een bevochtigd wattenbolletje om ze schoon te maken met een pH-gebalanceerde oorreiniger die wordt aanbevolen door uw dierenarts.

De vacht van de Wheaten Terrier ontwikkelt zich pas volledig als ze volwassen zijn. Bijgevolg hebben puppy’s en adolescente Wheatens mogelijk niet de volledige volwassen vacht. Hun vacht heeft misschien niet de juiste kleur of golfvorming, en sommige hebben zelfs donkere punten van zwart haar. Hun vacht zou echter in de loop van de tijd de volledige volwassen kleur en golfvorming moeten ontwikkelen naarmate ze ouder worden; meestal als ze 2 jaar oud zijn.

De Soft Coated Wheaten Terrier moet vanaf jonge leeftijd getrimd worden. Dit leert de onafhankelijke Wheaten om verzorging als een vast onderdeel van hun leven te accepteren. Het proces kan stressvol en tijdrovend zijn, dus de Wheaten wordt aangemoedigd om geduldig elk gedoe tijdens het verzorgen en hanteren aan te pakken.

Gezondheid

Elke hond kan genetische gezondheidsproblemen krijgen; hetzelfde geldt voor mensen en ziekten die ze het risico lopen op te lopen. Bij de aankoop van een pup bij een fokker is het belangrijk om rekening te houden met hun gezondheidsgarantie. Een goede fokker biedt een garantie, bespreekt openlijk veelvoorkomende problemen met het ras en hun lijnen en biedt volledige transparantie over de gezondheid van hun puppy’s.

Als een fokker geen van deze garanties geeft, kun je er het beste van weglopen. Bovendien is het het beste om fokkers te vermijden die beweren dat hun ras volledig gezond is zonder bekende problemen of problemen. Ze kunnen u vertellen dat hun puppy’s om gezondheidsredenen geïsoleerd zijn van het grootste deel van het huishouden.

Irish Softcoated Wheaten Terrier Depositphotos_105553154_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 144

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!