Irish Softcoated Wheaten Terrier

3.4
(18)

Irish Softcoated Wheaten Terrier – FCI Rasgroep 3

Terriërs.

Land van herkomst
Ierland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond en waakhond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 46 en 47,5 centimeter.
Teven tussen de 43 en 46 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen ongeveer 15 kilo.
Teven wegen iets minder.
Hoofd
Het hoofd is lang en krachtig, met een vlakke schedel. De stop is duidelijk. De snuit mag niet langer dan de schedel zijn. De oren zijn klein tot middelgroot. Wheaten Terriers hebben een schaar- of tanggebit.
Lichaam
Het lichaam is kort en diep. De staart is hoog aangezet en wordt vrolijk gedragen. De benen zijn recht en gespierd. De voeten zijn klein en gesloten. De Wheaten Terrier heeft een sterke droge hals die middelmatig lang is.
Vacht
Ze hebben een fijne en zijdeachtige vacht. De vacht is licht gegolfd tot licht gekruld.
Kleuren
Licht tarwekleurig tot roodachtig goud.

Gedrag

Karakter
De Wheaten Terrier is een vrolijke, extraverte, actieve en speelse hond. Ze zijn intelligent en leergierig. Ze zijn gehecht aan het gezin en waken uitstekend. Ze zijn erg zelfverzekerd en niet afhankelijk.
Sociaal
Als de Wheaten Terrier goed is opgevoedt dan gaat hij uitstekend om met kinderen. De hond kan redelijk met katten en andere huisdieren opschieten, mits hij goed gesocialiseerd is. Ze gaan goed om met soortgenoten, maar het blijven wel echte terriers. Ze zijn waakzaam, maar over het algemeen vriendelijk tegen bekenden en onbekenden.

Omgang

Beweging
De Wheaten Terrier is een actieve hond die graag buitenspeelt. Als ze buitenshuis de kans krijgen om genoeg energie te verbruiken, dan zijn ze in huis doorgaans rustig. Ze vinden het leuk om in de tuin balspelletjes te spelen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren vrij vlot. Leer ze goed het verschil tussen wat wel en niet mag. De training moet voor hem een uitdaging zijn. Zijn enthousiasme kunt u vasthouden door veel afwisseling te bieden.
Verzorging
De vacht van de Irish Softcoated Wheaten Terrier verhaart niet in voor- en najaar en losse haren blijven grotendeels in de vacht hangen. Hierdoor moet de hond ongeveer twee keer per week goed gekamd worden. De vacht van de Wheaten Terrier wordt niet geplukt maar met een schaar in model geknipt.

Beoordeel dit artikel

alles voor dieren bopets

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 18

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets